Zelf je huis verkopen was vroeger vrijwel ondenkbaar. Iedereen maakte gebruik van een makelaar en maar weinig mensen waagden de stap om hun huis zelf te verkopen zonder makelaar. Echter zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die hun huis zonder makelaar verkopen, wegens de voordelen die hieraan verbonden zijn. Echter kleven er ook risico’s aan vast door dit te doen. 

Hieronder meer informatie over wel of niet zonder makelaar je huis verkopen.  

Flexibiliteit

Door zonder makelaar je huis te verkopen en zelf de bezichtigingen te doen, ben je flexibeler met het inplannen van afspraken met potentiële kopers. Je kunt een bezichtiging rechtstreeks inplannen met de geïnteresseerden zonder dat je erop hoeft te wachten wanneer de makelaar tijd heeft. 

Kosten

Het is uiteraard goedkoper om je huis te verkopen zonder de makelaar, omdat je de makelaar geen deel hoeft te betalen, maar dit lekker in je zak kan houden. Echter is het dan wel van belang dat je enig verstand hebt van de juridische kant en dat je op de juiste manier de stappen volgt om je huis op de juiste manier te verkopen. Dit kan je al snel duizenden euro’s besparen.

Persoonlijke touch

Jij weet zelf het meeste van je huis en kunt er waarschijnlijk ook erg enthousiast over vertellen. Veel enthousiaster dan een makelaar dat kan. Ook kun je aangeven waar eventuele knelpunten zich bevinden, wat er allemaal aan het huis gedaan is op het gebied van renovatie of verduurzaming en ga door maar door. 

Hieronder enkele redenen waardoor je je huis beter wel met behulp van een makelaar kunt verkopen.

Onderhandelingservaring

Een makelaar heeft ruimschoots ervaring met het onderhandelen om de juiste prijs voor jouw huis te krijgen. Zij hebben vergelijkbare huizen in gedachten en bespreken samen met jou wat de uiteindelijke verkoopprijs moet worden. 

Verkoopplatformen

Als particulier kun je je huis niet aanbieden op Funda of andere verkoopplatformen. Veel consumenten die op zoek zijn naar een huis kijken op Funda, dus het bereik op dit platform is enorm groot. De kans maakt het dus ook groter dat de potentiële koper van jouw huis op deze website kijkt. Ook via Vastgoedopkoop.nl is het mogelijk om je huis te verkopen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.