Als hondeneigenaar wil je het beste voor je hond, dit geldt uiteraard ook voor het voer wat je hem aanbiedt. Waar doe je dus verstandig aan? Kun je het beste droogvoer voor je hond kopen of zachtvoer? In dit artikel kijken we naar het beste dieet voor de hond.

Droogvoer of zachtvoer voor de hond?

Droogvoer zijn brokjes. Deze zijn verkrijgbaar van talloze merken. Van zowel huismerken als de betere A-klasse merken die alleen bij de dierenwinkel verkrijgbaar zijn. Droogvoer is meestal afgestemd op de leeftijd van de hond. Zo kun je junior, adult en senior voer kopen in de vorm van brokjes – tot aan dieetvoer en diabetes voer. Er valt dus heel wat te kiezen. Waarom zou je droogvoer geven?

Droogvoer is zeer veelzijdig voer, het bevat alle benodigde vitaminen en mineralen – mits je het van een beter merk koopt. Huismerken kunnen teveel granen bevatten ten opzichte van andere voedingsstoffen. Welk droogvoer je ook koopt; droge brokken zijn echte maagvullers. De brokjes zetten uit in de maag en de hond zal extra drinken nodig hebben om de brokjes te verwerken. Een hand brokjes verdubbeld zich als het ware in de maag. Je kunt de hond echter met een gerust hart brokjes geven, mits je ook afwisselt met bijvoorbeeld vochtig voer, in de zin van rauw vlees afgestemd op de hond. Dit valt onder de noemer KVV (koud vers voer).

Vlees aan de hond geven?

Koud vers voer, wat rauw vlees is speciaal voor honden, biedt hen voedingsstoffen die niet terug te vinden zijn in brokjes. Om je hond een optimaal dieet aan te bieden kun je dan ook het beste brokjes afwisselen met koud vers voer. Geef hem bijvoorbeeld ’s ochtends een bakje koud vers voer (ook verkrijgbaar in de supermarkt – in het diepvriesgedeelte) en biedt hem ’s avonds hondenbrokken aan.

Gebitsverzorging

Honden reinigen hun gebit door te kauwen op bijvoorbeeld speciale dental-sticks, welke een gebitsreinigende werking kennen. Sommige baasjes poetsen zelfs de tanden van de hond met speciale hondentandpasta, hoewel er praktisch geen honden te vinden zijn die dit prettig vinden! Je kunt je hond het beste aan het einde van de dag, als laatste traktatie een dental-stick geven. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.