Misschien is het ook wel jouw hobby, lekker even muziek maken wanneer je wat rust wilt of wanneer je je niet helemaal lekker in je vel voelt. Zelf muziek maken kan je doen omdat je het gewoon leuk vind, maar je kunt het ook doen wanneer je in een bandje speelt bijvoorbeeld.

Welk instrument past bij mij

Wanneer je een muziekinstrument wilt gaan bespelen, is het wel handig om er dan eentje te kopen, of misschien te lenen van iemand. Ga dan vooral ook voor een instrument waar jou voorkeur bij ligt. Je gaat natuurlijk niet een piano kopen wanneer je eigenlijk heel graag gitaar wilt spelen. Wellicht heb jij het spelen van een instrument zo onder de knie. Dat kan. Wanneer je het toch wat moeilijker vindt, neem dan een aantal lessen om het leren en kies dan een wat makkelijker instrument uit wat echt bij jou past wanneer je dit wilt gaan bespelen.

Meest bespeelde instrumenten

Iedereen heeft zo z’n eigen favoriet als het gaat om het spelen van muziekinstrumenten. Toch zijn er dan altijd een paar die of iedereen goed en leuk bespeelbaar vind en staan deze dan ook vaak in een top 5 of top 10 van meest bespeelde. De instrumenten die mensen dan op dit ook veel zelf spelen zijn:

  1. piano
  2. saxofoon
  3. gitaar (elektrisch of akoestisch)
  4. drumstel
  5. viool

Door het spelen hiervan ontwikkel je natuurlijk niet alleen muzikale kennis en het leren lezen van noten en/ of akkoorden. Als je dit veel speelt, zul je op den duur misschien zelf wel in een bandje of koor muziek kunnen maken. Je kunt ook gewoon een instrument gaan bespelen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hobby. Denk er dan wel aan dat het best een dure grap kan zijn wanneer je alles gaat aanschaffen en eens in de zoveel tijd ook moet onderhouden. 

Piano kopen

Wanneer je een piano wilt aanschaffen, kun je hem kopen bij Bos pianoservice. Zij hebben veel verschillende piano’s, van elektrisch tot een mooi vleugel en zelfs ook nog een aantal tweedehands piano’s voor degene die iets minder geld eraan willen uitgeven. Ook bieden ze jou pianolessen aan wanneer je (nog) geen piano kunt spelen, maar dit wel erg graag wilt leren. Zo kun je je aanmelden voor lessen en leren piano spelen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.