Het is lastig om uw tuin altijd goed te onderhouden. De ene periode gaat het beter dan de andere. Ook ligt het eraan hoe groot uw tuin is en welke verzorging nodig heeft. De ene tuin heeft genoeg aan een keer per kwartaal en de andere moet eens in de maand onder handen worden genomen. 

Hoe onderhoudt u een tuin? 

Heeft u gras in uw tuin? Dan wordt het aangeraden om 2 keer per week het gras te maaien. Mocht u daar geen tijd voor hebben dan kunt u hulp inschakelen van Hovenier Almere, zij staan klaar voor al uw klussen in de tuin. Het kan ook al een hele hoop schelen als u het onkruid verwijdert. Tuinonderhoud hoeft niet altijd groot te zijn, een paar kleine dingen of aanpassingen kun al een wereld van verschil zijn.

Hulp bij tuinonderhoud

Hovenier Almere biedt hulp voor al u klussen in de tuin. Ze zijn gespecialiseerd in tuinonderhoud en steken graag de handen uit de mouwen om u te helpen. Ook staat er op internet veel tips over hoe u uw tuin goed kan onderhouden. 

Tips om uw tuin goed te blijven onderhouden

Ook hebben we nog wat tips verzameld voor u zodat u uw tuin ook zelf een beetje kan onderhouden. 

  • Kies voor planten die in de tuin kunnen blijven staan
  • Kies voor planten die niet veel verzorging nodig hebben. Bijvoorbeeld een vlijtig liesje, dat zijn vrolijke plantjes in verschillende kleuren die niet veel verzorging nodig hebben. Of chrysanten, zijn kleurrijke plantjes  in veel verschillende vrolijke plantjes. Ze doet het het best in een vochtige omgeving. 
  • Mocht je geen tijd hebben om echt gras te onderhouden, dan is nep gras ook een optie. Dat hoeft niet zo vaak onderhouden te worden. 
  • Om onkruid te bestrijden kunt u gebruik maken van de volgende tip: giet kokend heet water over het onkruid heen, na een keer zal het niet gelijk weg zijn. Na 3 tot 6 keer zal de wortel afsterven en het onkruid weggaan.
  • Zorg dat uw tuin goed aangeveegd is. Het lijkt er dan op of er veel tuinonderhoud is gedaan terwijl er alleen geveegd is. Iets kleins kan al veel betekenen. Ook zal er dan ook minder ongedierte in de tuin komen. 

Voor tips om uw tuin te onderhouden kunt u altijd terecht bij Hovenier Almere.

Conclusie 

Het onderhouden van uw tuin kost veel tijd en moeite. Hovenier Almere kunt u daarbij helpen. Zij kunnen u helpen met elk ding wat u gedaan wilt hebben. Met deze blog hopen we u genoeg tips te hebben gegeven om uw tuin beter te onderhouden. Veel succes! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.