Vaak zijn wij het ons niet bewust, maar het dak is een waardevol onderdeel van de woning. Dankzij het dak worden bewoners beschermd tegen weersinvloeden en kunnen wij op een regenachtige dag rustig een film kijken op de bank. Helaas komt een daklekkage regelmatig voor. 

Een daklekkage kan leiden tot veel schade, indien er niet adequaat wordt gereageerd door de bewoners. Door direct te handelen, zal het lekkende water minder tijd hebben om de woning te beschadigen. Helaas zal de oorzaak van het probleem bekend moeten zijn om het probleem gericht te verhelpen. Maar hoe ontdek je de oorzaak van de lekkage? Hieronder bespreken wij de meest voorkomende oorzaken.

Achterstallig onderhoud

Indien de bewoners onderhoud uitvoeren in en rondom de woning wordt het dak regelmatig overgeslagen of simpelweg vergeten. Hierdoor kan het dak op termijn achterstallig onderhoud vertonen. Indien de woning langere tijd niet onderhouden wordt, zal de kwaliteit verminderen en zal het dak sneller kunnen beschadigen. Na een aantal jaar is het zelfs mogelijk dat het gehele dak vervangen moet worden. Het is dus belangrijk om regelmatig het dak na te lopen op mogelijke gebreken die, met een dakreparatie, gemakkelijk aangepakt kunnen worden.

Weersomstandigheden

Zoals eerder benoemd, beschermt het dak ons tegen de weersinvloeden. Het dak wordt echter wel blootgesteld aan de weersomstandigheden, waardoor het regelmatig voorkomt dat een hevige storm het dak of de dakbedekking beschadigd worden.

Dieren

De vogels bevinden zich dagelijks uren in de lucht. De vogels zijn, vooral in de zonnige seizoenen, bezig met het bouwen van nestjes of een schuilplaats. Hierdoor vliegen de dieren regelmatig over de woningen met materialen in hun bek om het nest of de schuilplaats mee te bouwen. Het gebeurt echter regelmatig dat een vogel zware materialen, denk aan steentjes, laat vallen onderweg. Indien deze materialen op het dak vallen, kan dit leiden tot een beschadiging.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.