Een hittegolf komt door de klimaatverandering steeds vaker voor in Nederland. De temperatuur stijgt steeds vaker boven de 30 graden en wanneer deze warmte voor minimaal 5 dagen aanhoudt, spreken we van een hittegolf. Een manier om de hittegolf te lijf te gaan is het aanschaffen van een airco aan de muur. Deze helpt uw huis en kamers koel te houden op een snelle en efficiënte manier. 

Voordelen van een koel huis

  • Uw huis koel houden in de zomer heeft flink veel voordelen, vooral wanneer u thuis ook werkt. U werkt namelijk efficiënter bij een temperatuur rond de 20 graden. Gaat de temperatuur omhoog, dat gaat uw concentratie omlaag en kunt u dus niet 100% efficiënt werken. 
  • Nachtrust is ook zeer belangrijk, voldoende uren slapen helpt om de dag te verwerken en ook om de volgende dag weer uitgerust wakker te worden. Goed slapen is dus heel gezond. Dit is echter tijdens hele hete nachten een stuk lastiger. Uw wordt vaak sneller wakker en de lakens plakken aan uw lichaam. Niet ideaal dus.
  • De investering in de airco verhoogt uw woongenot en daarnaast ook de waarde van uw huis. Wanneer u uw huis gaat verkopen zal er meer voor betaald worden met een goed functionerend airco systeem. 

Naast een koel huis, helpt de airco ook met het verwarmen van uw huis. Een airco kan namelijk het koel proces ook veranderen in een verwarmingsproces zodat u dit systeem dus in de winter kunt gebruiken om uw kamers te verwarmen op elektriciteit. Dat is een factor 3 keer goedkoper van verwarmen met de CV ketel via het gas. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

Overweegt u een airco laten te plaatsen? Laat u dan goed informeren over de positie, het aantal, het merk en het juiste vermogen voor uw kamers. Zo haalt u het maximale rendement uit de airco’s en maximaliseert u uw investering.  

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.