Is jouw woning voorzien van zonnepanelen en lijken de vogels te dienen als wekker? Dat kan zomaar kloppen. Vogels vinden het namelijk heerlijk om zich onder jouw zonnepanelen te vestigen. Hoogstwaarschijnlijk heb jij nu enorm veel vraagtekens boven jouw hoofd staan.

De vogels maken overigens een begrijpelijke keuze. Vooral in de winter, tijdens de koudere temperaturen, blijken de vogels zich maar al te graag onder jouw zonnepanelen te vestigen. In dit artikel zal ik dit allemaal uitleggen.

Plaatsing van de zonnepanelen

Om de keuze van de vogels te begrijpen, is het belangrijk dat jij weet hoe de zonnepanelen geplaatst worden. Wellicht is het jou weleens opgevallen dat de panelen altijd schuin geplaatst worden. Op deze manier kunnen de panelen de energie maximaliseren. Hierdoor is het voor vogels mogelijk om zich onder de panelen te vestigen. 

Warmte tijdens de kou

Wij trekken moeiteloos onze winterjas aan om onszelf warm te houden tijdens de koude dagen. Vogels hebben deze mogelijkheid helaas niet. Hierdoor zoeken zij in de winter een locatie waar zij kunnen opwarmen. Doordat de zonnepanelen, tijdens de productie, verwarmen, vestigen de vogels zich graag onder de zonnepanelen gedurende de winter.

Zomerse temperaturen

Gedurende de warmere dagen is het soms heerlijk om even in de schaduw te liggen. Even afkoelen. Doordat de panelen de zon tegenhouden, zal de ruimte onder de panelen koeler zijn. Om deze reden zul jij, gedurende de zomerse dagen, vogels onder zonnepanelen kunnen verwachten.

Nestelen

Gezien deze voordelen door het jaar heen, is het begrijpelijk dat vogels de ruimte onder de panelen als ideale plaats beschouwt om zich te nestelen. Dit houdt in dat de vogels zich hier ‘officieel’ vestigen door een nestje te bouwen. 

Nadelig voor bewoners

Het hele jaar vogels rond jouw woning klinkt wellicht geweldig, al blijkt de werkelijkheid anders te zijn. De bewoners zullen namelijk het gehele jaar gewekt worden het gekraai en geschreeuw. Daarbij zal het rendement van de zonnepanelen al snel afnemen door beschadigingen en uitwerpselen van de vogels. Het is dan ook begrijpelijk dat de bewoners kauwen onder zonnepanelen plaatsen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.