Hoewel de meeste mensen veel aandacht besteden aan het kopen van een garagedeur, lijken ze na de aanschaf te vergeten dat de deur zo nu en dan onderhoud nodig heeft. Dat is niet alleen zonde, omdat de onderdelen waarmee de garagedeur functioneert daardoor minder lang meegaan, maar het kan ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het belangrijk om je garagedeur zo nu en dan te onderhouden. Hoe je dat doet vertellen we je in dit blogartikel.

Het schoonmaken van het deurblad

Het deurblad wordt dag in dag uit blootgesteld aan de weersomstandigheden. Maar ook aan vogelpoep… En laat dat nu, net zoals dat bij auto’s het geval is, funest zijn voor de laklaag. Het is dus belangrijk om het deurblad zo nu en dan schoon te maken. Gebruik daar geen agressieve schoonmaakmiddelen voor, maar gebruik een mild schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld groene zeep.

Voordat je begint met schoonmaken is het aan te raden om met een tuinslang (let op dat de straal niet te hard is) het deurblad schoon te spuiten. Op die manier voorkom je dat scherpe vuildeeltjes, zoals zand, op het deurblad blijven zitten en je tijdens het schoonmaken krassen veroorzaakt.

Garagedeur onderdelen smeren

Wanneer je een garagedeur aanschaft lopen al onderdelen nog soepel. Maar na verloop van tijd zul je merken dat het deurblad wat stroever open gaat en de onderdelen waarmee de garagedeur functioneert beginnen te piepen en te kraken.

Met name de lagers en de assen van de garagedeur kunnen na verloop van tijd wat stroever worden. Om dat tegen te gaan is het belangrijk om zo’n tweemaal keer per jaar de garagedeur onderdelen te smeren.

Als je dan toch bezig bent, check dan ook even de looprails op vuil. Kijk na het verwijderen van het  vuil of alle schroeven en bouten nog goed vast zitten en maak de rails van binnen weer droog.

Controleer tot slot ook de rubbers waarmee de garagedeur wordt afgesloten. Deze verharden namelijk na verloop van tijd, waardoor ze de ruimte tussen het deurblad en het kozijn rondom de garagedeur niet meer goed afsluiten. Het gevolg is dat tocht en kou dan makkelijker de garage kunnen binnenkomen.

Wat is beter: het onderhoud zelf doen of uitbesteden?

In principe kun je de meeste onderhoudsklussen aan de garagedeur zelf uitvoeren. Maar een belangrijk aandachtspunt daarbij is dat je dat alleen moet doen als je weet wat je doet. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld bij het vervangen van de veren.

Ben je dus niet helemaal zeker van je zaak? Dan kun je het onderhoud aan de garagedeur beter uitbesteden. En omdat er relatief gezien weinig onderhoud nodig is om de garagedeur goed te laten functioneren, vallen de kosten voor het uitbesteden van het onderhoud reuze mee.

Waar kun je garagedeur onderdelen kopen?

Heel simpel, online. Zie hier een voorbeeld: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-onderdelen/. Het is belangrijk dat je kwalitatief goede onderdelen koopt. We raden je dan ook af om op onbekende buitenlandse websites garagedeur onderdelen te kopen om enkele euro’s te kunnen besparen. Schaf liever originele onderdelen aan bij een garagedeur specialist. Dan weet je zeker dat de garagedeur onderdelen van goede kwaliteit zijn.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.