Vooral wanneer je net verhuisd bent, is het thuisgevoel nog ver te zoeken. Ondanks dat de Deventerse makelaar een pareltje voor je gevonden heeft, is het thuisgevoel meer dan een mooi huis. Hoewel je dat gevoel vaak in de loop van de tijd wel krijgt, zijn er ook andere dingen die kunnen bijdragen aan het heuse thuisgevoel. Welke dingen kunnen eraan bijdragen?

Foto’s

Er is niks zo persoonlijks als foto’s in je huis. Door verschillende foto’s neer te zetten in je huis van je familie, vrienden of je gezin, groeit het thuisgevoel al snel. Met foto’s haal je een stukje menselijkheid in huis. Je hoeft ze niet prominent in de woonkamer te hangen, maar je kan er ook voor kiezen om ze in de gang neer te zetten, of bijvoorbeeld in het trapgat. Zo hangen ze niet tentoon in de woonkamer, maar kan je je geliefden toch regelmatig voorbij zien komen.

Bloemen

Als er iets een huiselijk gevoel geeft, is dat een mooie verse bos bloemen. Dat hoeft geen gigantisch grote bos te zijn, maar een subtiele bos rozen kan al voldoende zijn. Naast dat het huiselijk is, zorgt het ook voor wat gezelligheid, kleur en een lekkere geur. Helaas gaan bloemen relatief snel dood, maar het is een goed excuus om jezelf elke week te trakteren op een nieuwe bos bloemen.

Kaarsen

Als er iets voor sfeer zorgt, zijn dat kaarsen. Hoe meer hoe beter. Er is niks zo gezellig als op een koude winterdag, wanneer het al vroeg donker is buiten, gezellig de kaarsjes aan te doen. Naast dat het heel knus en gezellig staat, helpt het ook nog eens voor de temperatuur in huis. Als je veel kaarsjes aan hebt, kan dat al gauw een graad schelen. Dat scheelt toch weer met het stoken van de verwarming. Wil je dat het ook nog eens lekker gaat ruiken? Kies dan voor een geurkaars.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.