Latex spuiten is geschikt voor het verven met latex op muren, plafonds en andere muren. Deze muurverf heeft ongekende mogelijkheden. Daarnaast gaat het spuiten van latex muurverf vrij snel eventueel met hulp van ervaren latexschilders om het schilderwerk snel en kwalitatief af te werken. De wandspuit machine kan je helpen je wensen te realiseren zonder je daar nog druk over te maken.

Diverse mogelijkheden

Muren en plafonds bepalen in hoge mate de stijl van je interieur. Met zijn vele mogelijkheden is latex spuiten daarom zo interessant. Kies je ervoor om je muren te schilderen, dan kun je die rollen, maar ook spuiten! Latexspuiten verloopt streeploos en zorgt voor een perfect resultaat, zowel op muren als op plafonds.

Vooral populair bij nieuwbouw

Vooral bij nieuwbouw is latexspuiten erg interessant omdat daarbij weinig of geen oneffenheden of eventuele beschadigingen moet verbergen. Je hebt vele keuzemogelijkheden met latex verf. Zo vind je altijd wel een gepaste kleur die bij je interieur past en aan je verwachtingen voldoet. Naast de kleur, heb je ook een uitgebreide keuze uit diverse soorten glans.

Toepassingsveld 

Latex- of latexverf kan op veel ondergronden worden gespoten. Dat kan zowel op gips als op gipsplaat, baksteen of behang. Het beste resultaat krijg je op een nieuwe, gladde ondergrond. Zo blijft er geen structuur achter waardoor de gladde wand strak, glad en egaal blijft. Het resultaat veel beter hand bij schilderen met de hand. Door latex te spuiten wordt de verf veel gelijkmatiger latexspray kan gelijkmatiger verdeeld

Voordelen van het latex spuiten

Naast de vele genoemde mogelijkheden heeft latex spuiten nog meer voordelen:

 • Je risico op strepen is zo goed als onbestaand
 • Latex spuiten kan op elk oppervlak worden aangebracht
 • Behoudt zijn oppervlaktestructuur
 • Is veel sneller dan alle andere schildertechnieken
 • Vraagt veel minder tijd en is dus voordeliger
 • Gelijkmatige verdeling
 • Uitstekende dekking
 • Je hebt veel minder verf nodig
 • Egaal effect

Nieuwe woningen kunnen makkelijk in één dag met latex gespoten worden

Nadelen van latex spuiten

Zoals met alles het geval is, staan tegenover deze vele voordelen ook enkele nadelen. Die wegen echter niet op tegen de voordelen van deze manier van schilden. Door de voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen, ben je in staat om de juiste keuze te maken. De belangrijkste nadelen van latex spuiten zijn ongetwijfeld:

 • Veel voorbereiding: door dit zelf te doen kun je heel wat besparen
 • Naast al je meubels moet je ook je vloer zorgvuldig afdekken
 • Na latex spuiten moet te je vloerbekleding reinigen
 • Eventuele gebreken moet je achteraf bijwerken

Met airless spuit of compressor

Latex spuiten kun je op twee manieren, met airless of met de hulp van een compressor. Airless spuiten zorgt voor een egaal en glad resultaat. Dat is het gevolg van het feit dat latexverf fijner op de muur wordt gespoten. De verfspuit kan nog steeds fijne deeltjes produceren, maar zorgt toch ook voor een opvallend lichte structuur op je muren en plafonds.

Woon je in de omgeving van Alphen aan de Rijn? Zoek dan naar latex spuiten Alphen aan de Rijn voor de juiste specialist.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.