Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten om hun huis te renoveren. Soms is het nodig omdat de huidige staat van de woning niet meer veilig is, maar het kan ook zijn dat de inrichting van een huis niet (langer) naar jouw wens is. Sommige mensen renoveren omdat ze de nieuwste snufjes in huis willen halen, zoals Internet of Things, of omdat de constructie van het pand opgeknapt moet worden. In welke situatie je ook zit, een renovatie is altijd een hele grote onderneming. Als je dit niet stapsgewijs aanpakt kan dit grote nadelige gevolgen hebben, daarom kan je hier een aantal belangrijke onderdelen teruglezen.

Opzetten plan

Het eerste wat je vanzelfsprekend doet is het opzetten van een plan. Hierin verwerk je onder andere wat je wil bereiken met de renovatie, welk budget je hiervoor beschikbaar hebt en hoeveel tijd je hebt om de renovatie te laten uitvoeren. Andere dingen die je in je plan kunt zetten zijn de hoeveelheidwerkzaamheden die je denkt te moeten gaan uitbesteden, welke wet- en regelgeving mogelijk in de weg kunnen staan en wat je moet regelen voordat de verbouwing van start kunt gaan. Wanneer je zelf compleet onervaren bent met renoveren kun je het beste vanaf begin af aan de hulp van professionals inschakelen zoals een aannemer of architect.

Tijdsplan

Een goed uitgevoerde renovatie staat of valt meestal bij de tijdsplanning. Vaak zijn leveranciers afhankelijk van elkaar, en zorgt een vertraging voor een kettingreactie binnen het hele renovatietraject. Wees hier op voorbereid door een ruime planning te maken waarbij je rekening houdt met eventuele vertragingen. Een renovatie moet je niet te gehaast willen uitvoeren, omdat dit bij de uitvoering alleen maar tegenslagen kan gaan geven.

Kostenplaatje

Een renovatie wil je het liefst uitvoeren op een goede manier terwijl je ook rekening moet houden met wat het budget je toelaat. Geld kun je besparen door verschillende externe partijen die verbouwen met elkaar te vergelijken. Daarbij geldt dat je goed moet kijken of de partij ook betrouwbaar is, anders kan het je later alsnog veel geld kosten wanneer de renovatie niet goed is uitgevoerd. Kwaliteit en veiligheid kan je terugzien door het certificaat iso 45001, maar er zijn ook andere certificaten die je kunnen helpen met het vergelijken van de verschillende partijen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.