Tegenwoordig worden tweedehands meubels steeds meer populair om te gaan gebruiken. Hierbij kan je denken aan kleding, elektronica, boeken, maar vooral ook meubels. Over die laatste categorie gaat deze blog. Je ziet steeds meer kringloopwinkels terug in het straatbeeld. Het bewustzijn van mensen komt steeds meer dat tweedehands meubels duurzamer is dan alles steeds nieuw te kopen. Doordat een meubelstuk een tweede kans krijgt, is er weer bespaard op iets wat anders nieuw gemaakt had moeten worden.

Lagere aanschafwaarde tweedehands meubels

Tweedehands meubels zijn veel goedkoper dan nieuwe meubels. Dat wil niet zeggen dat het super goedkoop is allemaal, maar het scheelt toch altijd wel in de prijs. In de tweedehands winkels zie je vaak allemaal meubels terug van een uitstekende kwaliteit. Soms ben je dan ook beter af om iets tweedehands te kopen als dat je het nieuw koopt.

Een meubelstuk van een betere kwaliteit gaat langer mee, om die reden is het nog leuker om die dan tweedehands te kopen. Is het niet helemaal naar je smaak, dan kan je het altijd helemaal zelf nog naar je smaak maken. Daar zijn allemaal verschillende creatieve oplossingen voor te vinden.

De voordelen voor het milieu

Spullen hergebruiken is natuurlijk ook beter voor het milieu. Als je een tweedehands bank koopt, hoeft er niet speciaal voor jou een nieuwe gemaakt te worden in de fabriek. Hierdoor blijven een flink aantal bomen gewoon staan waar ze horen te staan. Wij mensen zijn altijd heel goed in het consumeren. Maar als we allemaal spullen gaan hergebruiken en weg gaan halen uit tweedehands aanbond pagina’s of winkels zijn we flink aan het consuminderen.

Tweedehands meubelen naar eigen smaak aanpassen

Soms lijkt het alsof je in een tweedehands winkel alleen maar rommel en afdankertjes kan vinden. Maar als je door die gedachte heen kan kijken dan is die oude stoffige fauteuil ineens niet zo oud en stoffig meer. Maar dan zie je ineens mogelijkheden om er zelf weer een gave stoel van te maken die helemaal bij jouw interieur past.

Daarnaast heb je nog kasten, als de vorm je aanstaat, maar de kleur niet, dan heb je altijd de mogelijkheid om met een kwast en een pot verf de kast helemaal naar eigen smaak te maken. Zo zal de kast staan pronken tussen al je andere tweedehands meubels. En als je eerlijk bent is het nog te gek ook om iedereen te vertellen dat je die gave inrichting helemaal zelf gepersonaliseerd hebt naar eigen smaak?

Het unieke van tweedehands meubelen

Als je een tweedehands meubelstuk hebt gekocht en je hebt het helemaal naar je eigen wensen aangepast, dan heb je een uniek meubelstuk in huis staan. Je kan er van uit gaan dat er geen twee van deze meubelstukken te vinden zijn.

Mensen die dan bij jou op bezoek komen zullen de inrichting van je huis helemaal super vinden, want het is niet standaard ingericht. Ze zullen niet in een trendy huis komen die alle trendwatchers ook zullen hebben. Jouw huis in je eigen stijl. Wie wil dat nou niet? 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.