Je tuinset is toe aan vervanging en je wilt nieuwe tuinstoelen en een tuintafel kopen. Je wilt nu eens echt heerlijk relaxen in je tuin! Dan is een verstelbare tuinstoel de ideale uitkomst. Zet de rugleuning in de gewenste stand, pak er een voetenbankje bij en jouw relaxmoment kan beginnen. 

Hoe wil ik de tuinstoel gebruiken?

Wanneer je een verstelbare tuinstoel met een tuintafel wilt kopen denk dan ook aan hoe je je tuinset wilt gebruiken. Zo kan je een tuinstoel gebruiken om in te zonnen of aan te dineren aan je tuintafel. 

Chillen in de zon

Lekker relaxen in de zon kan perfect met een verstelbare tuinstoel. Je zet de rugleuning schuin, zet zonnebrand binnen handbereik en het zonnen is begonnen! Waar je goed op moet letten bij een stoel is dan je genoeg steun hebt in de rug en dat je je hoofd lekker kan neerleggen. De hoogte van de rugleuning is dus cruciaal. 

Comfortabel dineren

Bij het kopen van een tuintafel heb je vaak bijpassende tuinstoelen, maar wat als jij net iets anders wilt? Je kan natuurlijk altijd je eigen set samenstellen. Let dan wel goed op hoogte van de armleuningen van de stoelen die jij op het oog hebt. Niks is zo jammer dat je er thuis achter komt dat de stoel niet onder de tafel past. Houd altijd een paar centimeter speling tussen de bovenkant van de armleuning en de onderkant van het tafelblad. Zo weet je zeker dat je gelijk kunt genieten wanneer jouw nieuwe tuinset in de tuin staat.

Hoe wil ik mijn stoel verstellen?

Je staat er misschien niet direct bij stil maar er zijn verschillende manieren om een verstelbare tuinstoel te verstellen naar jouw wensen. Dit kan door middel van een knop aan de zijkant van de stoel of door het optillen van de armleuning. Een pluspunt van een knop aan de stoel is dat je de stoel onder de tafel kunt laten staan wanneer je hem verstelt. Bij de bediening met een knop wordt er veelal gebruik gemaakt van een gasveer in het frame. 

Bij het verstellen door middel van de armleuningen kan je de rugleuning trapsgewijs naar jouw voorkeuren instellen. Vaak zijn deze stoelen ook gemakkelijk op te bergen. 

Type materiaal 

Naast het type bediening is er ook nog keuze uit vele soort materialen. De meest voorkomende materialen zijn aluminium en wicker. Er wordt veel voor deze materialen gekozen omdat ze weerbestendig en onderhoudsarm zijn. Bij het kopen van een tuintafel met tuinstoelen is het prettig wanneer je gelijk kunt relaxen zonder schoonmaken.

Aluminium heeft als voordeel dat het lichtgewicht is, deze stoel zet je gemakkelijk in het zonnetje. Daarnaast kan je deze ook eenvoudig opbergen. Wicker heeft een mooie landelijke look. Deze tuinstoel ziet er robuust uit en wordt vaak inclusief kussens geleverd. 

Accessoires

Naast het kopen van een tuintafel met tuinstoelen is het ook goed om te kijken naar accessoires. Zo kan je gelijk meer sfeer geven aan je tuinset door het gebruik van kussens, een plaid of een handig

voetenbankje. Niks is zo lekker om het zonnen nog comfortabeler te maken met een tuinkussen en om de voetjes op een voetenbankje te leggen.  

Weinig bergruimte?

Twijfel je nog over het opbergen in de winterperiode? Verstelbare tuinstoelen van aluminium kan je vaak inklappen. Zo staan ze niet in de weg wanneer je ze in het tuinhuisje of de schuur zet. Dit type tuinstoel zie je ook vaak terug op de camping, zo handig zijn ze dus! Tuinstoelen van wicker hoeven niet binnen te staan maar zorg er wel voor dat je de kussens binnen opbergt. Zo kan je in het voorjaar gelijk genieten van de eerste zonnestralen. 

Nu ben je goed voorbereid wanneer je je nieuwe tuintafel koopt samen met mooie verstelbare tuinstoelen. Tijd om te genieten!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.