Sommige mensen zweren erbij, terwijl andere mensen het niet zo nodig vinden: een waterontharder. Dit product filtert kalk uit het water, waardoor je water zachter wordt. Welke voordelen heeft dit nu precies? In dit artikel 

Je water smaakt beter

Veel mensen vinden het moeilijk om dagelijks voldoende water te drinken, omdat ze het niet lekker vinden. Een waterontharder kan dan een uitkomst bieden, want dit maakt je water zachter. Daardoor krijgt het water een betere smaak en wordt het makkelijker om dagelijks voldoende water te drinken.

Je energiekosten worden lager

Lang niet iedereen kent dit voordeel van een waterontharder en vaak verwachten we dit ook niet. Toch kan een waterontharder van Amysoft ervoor zorgen dat je energiekosten lager worden. Als je geen waterontharder hebt, slippen je leidingen een beetje dicht door de aanslag van kalk. Er zit dan minder warmte in de leidingen en de warmte wordt ook minder goed afgegeven. Heb je wel een waterontharder? Dan zit er veel minder kalk in je water, waardoor je leidingen niet kunnen dichtslibben. Dit zorgt er weer voor dat je minder hard hoeft te stoken, waardoor je energiekosten lager worden.

Je bespaart op schoonmaakmiddelen

Als het water dat uit je kraan komt veel kalk bevat, heb je ook meer reinigingsmiddel nodig om het goed te laten schuimen. Je zult dan dus meer afwas- en vaatwasmiddel moeten gebruiken. Heb je een waterontharder? Dan zit er veel minder kalk in je water en hoef je dus ook minder afwas- en vaatwasmiddel te gebruiken om het te laten schuimen. Ook hoef je geen zout meer in je vaatwasser te doen en slechts een beetje glansspoelmiddel. Daardoor bespaar je met een waterontharder op schoonmaakmiddelen. Dit kan jaarlijks zorgen voor een besparing van zeker wel enkele tientallen euro’s.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.