Veel mensen huren een bedrijf in om hun trap te renoveren, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Je kunt ook heel eenvoudig zelf een traprenovatie doen. Maar hoe doe je dat dan? Hieronder leggen wij je hier alles over uit.

Stap 1: Kies voor verf, overzettreden of vinyl

Er zijn drie manieren om je trap er snel en eenvoudig weer als nieuw uit te laten zien. Je kunt ervoor kiezen om je trap gewoon een likje verf te geven. Het plaatsen van overzettreden is een andere optie. Je hoeft dit alleen maar over je huidige traptreden aan te brengen, waardoor je ook geen oneffenheden hoeft weg te werken. Wel is dit wat duurder dan het verven van je trap. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van vinyl. Dit is meestal heel eenvoudig aan te brengen, omdat het zelfklevend is.

Stap 2: Breng anti-slip matten aan

Je wilt natuurlijk niet dat iemand makkelijk van de trap af valt. Daarom is het ook zo belangrijk om anti-slip matten of anti-slip strips op je trap aan te brengen. Hiermee voorkom je dat iemand slipt, waardoor je mogelijk ook vele valpartijen voorkomt. Je kunt er ook voor kiezen om halve maantjes van tapijt te plaatsen. Dit geeft je trap een mooie uitstraling en het zorgt er ook voor dat je minder snel zult uitglijden.

Stap 3: Versier je trap met ledstrips

Ledstrips zijn ideaal om je trap er veel luxer uit te laten zien tegen een klein budget. Je hoeft dit natuurlijk niet te plaatsen, maar het kan wel heel mooi zijn. De ledstrips plaats je meestal onder de traptreden, maar je kunt bijvoorbeeld ook ledstrips aan de zijkanten van je trap plaatsen. Led verlichting zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je een kleur kunt kiezen die mooi bij je trap past. Daarbij verbruiken ledstrips slechts weinig stroom.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.