De trap in je woning vind je niet zo mooi. Misschien is je trap ook wel wat versleten en kan het wel een opknapbeurt gebruiken. Natuurlijk kun je kiezen voor een TopTrap traprenovatie, maar je wilt het liever zelf doen. Je hebt hier alleen niet zo’n groot budget voor. Hoe kun je nu goedkoop je trap renoveren? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Tip 1: Geef je trap een likje verf

Een redelijk makkelijk manier om je trap een compleet andere look te geven is door het te verven. Dit kan natuurlijk in dezelfde kleur, als je die kleur mooi vindt en de trap wat wilt oppimpen. Maar je kunt ook kiezen voor een heel andere kleur of een andere tint, zodat je echt een ander soort trap krijgt.

Tip 2: Kies voor mooie bekleding

Een ‘kale’ trap met alleen wat verf kan soms heel mooi zijn, maar vaak is het toch wat leuker om je trap net even wat mooier te maken met bekleding. Je kunt je trap bekleden met overzettreden, vinyl, vlokken of halve maantjes. Met overzettreden bedek je de trap volledig, alleen dit is wel een wat duurdere optie. Vinyl kun je ook over de gehele trap aanbrengen. Dit is vaak zelfklevend, waardoor het heel eenvoudig is om aan te brengen.

Met vlokken creëer je een heel andere look. Je sprenkelt dit over je geverfde trap heen. Als je hiervan gebruik maakt hoef je de oneffenheden in de treden ook minder weg te werken. Door de vlokken zie je dit namelijk niet meer.

Wil je jouw trap slechts gedeeltelijk betreden? Dan kun je ook kiezen voor zogenaamde halve maantjes. Dit zijn meestal stukken tapijt, maar soms is het ook van ander materiaal gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende prints. Hiermee maak je jouw trap helemaal af en het verlaagt ook de kans op slippen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.