Gordijnen kunnen je interieur een compleet andere look geven. Met zwarte gordijnen voeg je extra sfeer en stijl toe aan je woning. Maar er zijn nog meer redenen om voor zwarte gordijnen te kiezen. Hieronder lees je er meer over en geven we je tips voor het stijlen van zwarte gordijnen! 

De kleur zwart

Zwarte gordijnen zorgen ervoor dat andere kleuren in je huis nog meer opvallen. Als je voor deze kleur kiest, komen andere kleurelementen in je interieur meer naar voren. Daarnaast kun je zwart eenvoudig combineren met allerlei kleuren. Hierdoor passen zwarte gordijnen altijd in je interieur. Ook passen zwarte gordijnen bij veel verschillende interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een industriële stijl, of een modern huis. Maar ook in een landelijke woonstijl kan een zwart gordijn prima terugkomen.  

De uitstraling van zwart

Zwarte gordijnen geven je huis een chique en trendy uiterlijk. De kleur zwart staat voor dramatisch, stijlvol en verfijnd. Op dit moment zie je in de woontrends weer veel zwart terug komen. Zwart is dan ook een erg populaire kleur nu en komt overal in huis terug. Denk aan zwarte keukens, zwarte meubels en zwart in de badkamer. Zwarte gordijnen kunnen daarbij dus niet ontbreken! 

Zwarte gordijnen in de slaapkamer

Omdat zwart een erg donkere kleur is, zijn deze ook zeer geschikt voor in de slaapkamer. Zwarte gordijnen houden het licht goed tegen en geven je slaapkamer rust. Als je voor verduisterende zwarte gordijnen kiest, houd je het heerlijk donker in je slaapkamer. Daarnaast gaan je gordijnen nog langer mee door ze te laten verduisteren. De voering gaat namelijk verkleuring tegen. Hierdoor krijgen jouw gordijnen ook nog eens een langere levensduur. Natuurlijk kun je niet alleen gordijnen in je slaapkamer laten verduisteren, maar hier ook voor kiezen op andere plekken in het huis. 

Zwarte gordijnen combineren

Je kunt natuurlijk voor volledig zwarte gordijnen kiezen, maar er zijn meer opties. Sowieso kun je kiezen voor zwarte gordijnen met een patroontje. Daarnaast kun je ook heel goed gordijnen combineren. Ga bijvoorbeeld voor een zwart overgordijn, gecombineerd met inbetweens in een lichtere kleur. Of doet het andersom en kies voor donkere inbetweens en lichtere overgordijnen. Je kunt hiermee spelen, om een mooi effect te creëren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.