Rolluiken hebben veel voordelen en zijn onmisbaar in iedere woning. Ze weren inbrekers en de zon uit je woning of houden de warmte juist binnen. Je ziet dan ook niet voor niets steeds meer rolluiken bij huizen. Maar wat kosten rolluiken nou eigenlijk? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet! 

De prijs van rolluiken is opgebouwd uit een aantal factoren. Die staan hieronder op een rijtje.

Materiaal van de rolluiken

De prijs van een rolluik is afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Bekijk dus goed welk materiaal je het mooist vindt en wat het beste voldoet aan de eisen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat het binnen je budget past. 

Bediening

Je kunt rolluiken op twee manieren bedienen: handmatig of met een elektrische bediening. Dit laatste geeft extra veel comfort en gemak. Natuurlijk zitten hier ook hogere kosten aan gebonden, dus kijk wat voor jezelf het belangrijkste is. 

Montage van de rolluiken 

Ben je handig? Dan is het eventueel mogelijk om een rolluik zelf te monteren. Toch is het ook zeker aan te raden om dit uit handen te geven. Veel zonweringsbedrijven bieden ook montage aan. Hierdoor weet je zeker dat de montage goed gebeurt en dat je het meeste profijt van de zonwering hebt. Natuurlijk zitten hier wel kosten aan verbonden. 

Aanbieder

De prijzen van rolluiken verschillen natuurlijk ook per aanbieder. Zo kan een bedrijf met rolluiken in Groningen weer goedkoper zijn dan een bedrijf met rolluiken in Amsterdam. Bekijk goed welke aanbieders er in je omgeving zijn en wat de tarieven zijn. In veel gevallen is het ook mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo weet je precies wat je kwijt bent en kun je eenvoudig tarieven met elkaar vergelijken. Kijk ook altijd goed wat je bij dat bedrag precies krijgt. Is het bijvoorbeeld inclusief montage, of inclusief elektrische bediening? Zo kun je de meest eerlijke vergelijking maken. 

De prijzen van rolluiken kunnen dus uiteenlopen om meerdere redenen. Zet daarom goed je wensen op een rijtje om zo goed mogelijk de prijs te berekenen. Hopelijk heb je wat aan dit artikel en alvast veel plezier gewenst met je nieuwe rolluiken! 

Bron: https://www.degrootzonwering.nl/ 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.