De trap vormt een belangrijk onderdeel van het huis. De meeste huizen in Nederland bestaan uit meerdere verdiepingen en de trap is dan ook een van de meest belopen ruimtes in het huis. Hierdoor is deze zeer onderhevig aan slijtage. Daarnaast is de trap soms ook een beetje een ondergeschoven kindje met betrekking tot de algemene inrichting. 

De veiligheid op de trap is een van de belangrijkste onderdelen, omdat je een glijpartij zo kan gebeuren en je door een val van de trap je ontzettend lelijk kan bezeren. Om ervoor te zorgen dat de trap er zo mooi mogelijk uitziet en ook direct zo goed mogelijk grip biedt, is een rubberen antislip tape zoals die dan antisliprubbertape.com een aanrader.

Een trap met veel grip zorgt voor een veilige situatie

Wanneer je een huis hebt met een trap dan heb je diverse verschillende mogelijkheden met betrekking tot het design van de trap. Sommige trappen zijn bekleed met tapijt, wat soms prettig is voor de demping en ook redelijk wat grip biedt, maar tapijt op de trap heeft ook vele nadelen. Zo is tapijt ontzettend gevoelig voor slijtage en bovendien zeer besmettelijk voor vlekken en vuiligheid. 

Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een strak geverfde trap of een mooie geschuurde en gelakte houten trap. Deze zien er vaak het mooiste uit, maar kunnen helaas ook zeer glad zijn. Door te kiezen voor rubberen antislip tape zorg je ervoor dat je nooit makkelijk van de tredes afglijdt en zelfs met sokken aan voldoende houvast hebt.

Bescherm de verf en lak op de trap met een rubberen strip

Een houten trap is natuurlijk op zijn mooist wanneer deze strak in de verf of in de lak staat. Wanneer je van de trap afloopt dan wordt de voet vaak op het uiteinde van de trap neergezet en in veel gevallen zie je dan ook dat dit gedeelte van de tree het meest gebruikt is en ook de hoeken als eerste beginnen af te slijten. 

Door gebruik te maken van een antislip strip zorg je niet alleen voor voldoende houvast en grip op de trap, maar breng je ook nog eens een extra beschermrand aan tegen slijtage van de lak of de verf op de trap. De strip remt de voet en zorgt ervoor dat de trap beschermd wordt. Door te kiezen voor een rubberen antislip strip hoef je dan ook aanzienlijk minder vaak onderhoud te plegen aan de trap.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.