Ben je op zoek naar een overkapping in je tuin om buiten onder te zitten? Wil je een overkapping om je tuinstoelen en grasmaaier in op te bergen? Een kapschuur biedt een combinatie van opbergruimte en zitplek. Deze soort overkapping heeft een open voorkant en een aantal zijwanden in combinatie met een gesloten achterwand. De meeste kapschuren zijn gemaakt van douglas, lariks of eikenhout en hebben een hoge nok. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Ontdek het gemak van een overkapping in je tuin.

De voordelen van een kapschuur

Door het plaatsen van een overkapping geniet je nog meer van je tuin. In elk seizoen zit je droog onder de overkapping. Door het plaatsen van een vuurkorf of buitenhaard is het aangenaam warm. Een dergelijke overkapping kan meerdere functies hebben. Fietsen en elektrisch gereedschap berg je eenvoudig op in het afgesloten gedeelte van de overkapping. De overkapping kan ook dienen als carport voor je auto. Het maatwerk biedt je de mogelijkheid om de overkapping naar jouw wens te laten ontwerpen. Er zijn verschillende afmetingen en uitvoeringen mogelijk, waardoor de overkapping altijd past bij de uitstraling van je tuin en je woning. Je hoeft zelf de handen niet uit de mouwen te steken, want het bouwsel wordt voor je geplaatst. De voorbereidingen worden in de werkplaats gedaan en een montageploeg zorgt ervoor dat je binnen een paar dagen een prachtige overkapping in je tuin hebt staan.

Vergunning voor een overkapping

In sommige gevallen heb je een vergunning van de gemeente nodig voor het plaatsen van een kapschuur in je tuin. Over het algemeen is dat niet het geval als je een meter van je erfgrens bouwt en de hoogte van het bouwsel maximaal drie meter is. Voor vergunningsvrij bouwen mag het bouwsel niet groter zijn dan 30m2. Voldoe je niet volledig aan deze voorwaarden, dan besteed je het uitzoeken van de voorwaarden voor een bouwvergunning en het aanvragen ervan eenvoudig uit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.