Als je wat ouder wordt, zou je er weleens over na kunnen denken om te verhuizen. Een zogeheten seniorenwoning zou dan ineens binnen handbereik kunnen komen. Zo is in sommige gemeenten al mogelijk om een 55+ woning te huren. Je zou denken dat je met 55 jaar nog niet oud bent, maar ook dan zijn er mogelijkheden.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig woning. Dit kunnen seniorenwoningen zijn. In het geval dat er hulp nodig is, worden dit dan zorgwoningen genoemd. De woning en zorg kunnen apart van elkaar geregeld worden. Heb je dit nog niet nodig, dan hoef je dat uiteraard ook niet af te nemen. 

Wat zijn seniorenwoningen?

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken op dezelfde verdieping. Zo’n woning heet ook wel een nultredenwoning. Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging. Zo zijn er vaak winkels dichtbij en is openbaar vervoer op loopafstand. De sociale omgang en cohesie ligt bovendien vaak wat hoger gezien iedereen elkaar gemiddeld genomen wat beter kent. Als je erover nadenkt om te verhuizen naar een dergelijke woning kun je je vaak inschrijven bij de Gemeente of via een woningcorporatie. Deze woningcorporaties werken vaak met een leeftijdsgrens bij toewijzing.

Hoe verkoop je je huidige woning?

Indien je een geschikte woning gevonden hebt en je laat een koophuis achter, dan zul je hoogstwaarschijnlijk je huidige huis willen verkopen. Een verstandige zet is je alvast te oriënteren op een mogelijke verkoop voordat je je gaat bezighouden met het vinden van een geschikte seniorenwoning. Je kan ervoor kiezen om contact op te nemen met Zelfwoonhuisverkopen. Zij zijn expert in het bemiddelen als je zelf en zonder tussenkomst van een makelaar je huis snel verkopen kan. Zo zijn er veel mogelijkheden die je vooraf wellicht nog niet zou hebben bedacht. Het team van Zelfwoonhuisverkopen denkt graag met je mee in het vinden van de beste oplossing. Zo kan het mogelijk zijn om nu alvast je woning te verkopen en een tijdje terug te huren. De kans dat dan een seniorenwoning wordt toegewezen ligt vaak ook hoger. Zij denken ook met je mee op het gebied van verkoopprijs, eventuele voorbehouden, het opstellen van het koopcontract maar ook de afhandeling bij de notaris. 

De voordelen van Zelfwoonhuisverkopen

Een voordeel is dat je snel je huis verkopen kan en op basis van je eigen voorwaarden. Je blijft zelf in de regie over de verkoop en Zelfwoonhuisverkopen ontzorgt je helemaal. In de afgelopen vijf jaar dat zij actief zijn hebben zij al vele mensen naar tevredenheid mogen helpen. Ze hebben een eigen website waar ze tevens alle reviews verzamelen van mensen die eerder hun huis via hen hebben verkocht. Mocht je interesse gewekt zijn neem dan vrijblijvend contact met ze op.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.