Er zijn verschillende oorzaken voor vochtopbouw in een huis, waaronder slechte ventilatie, waardoor het vocht nergens heen kan en neerslaat op de muren. Opstijgend vocht kan ook problemen veroorzaken, zoals vochtplekken en het aantasten van vloeren. Teveel vocht in huis kan dus voor problemen zorgen, om dit te voorkomen is het belangrijk om vochtproblemen te kunnen herkennen. 

Het herkennen van een vochtprobleem

Een vochtprobleem zoals opstijgend vocht is te herkennen aan natte vlekken aan de onderkant van de muren, terwijl de vloer wel droog blijft. Als de vloer wel nat is dan is er vaak een lekkage in het huis. Je kunt een vochtprobleem ook herkennen aan het afbladderen van verf of het loslaten van behangpapier, vlekken met eventuele zoutkringen op de muren, het loskomen van plinten en natuurlijk aan schimmels op de muren of het plafond. Daarnaast is het ook mogelijk dat je last hebt van een vochtprobleem wanneer je merkt dat de ruimte een muffe geur heeft. Om een vochtprobleem vast te stellen kun je een professioneel bedrijf inschakelen, op deze manier ben je verzekerd van een goede behandeling. 

Oplossen van vochtproblemen

Wanneer je hebt vastgesteld dat er inderdaad een vochtprobleem in jouw huis is, is het belangrijk deze zo snel mogelijk op te lossen. Naast het ruïneren van je muren kan het ook de rest van het interieur aantasten en nog belangrijker, schimmels kunnen erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je last hebt van vocht in je spouwmuur, kun je dit laten oplossen door Alpha Vochttechniek. Bij vochtproblemen is het sowieso verstandig om een professional in te schakelen. Het is namelijk moeilijk zelf in te schatten waar het vochtprobleem precies vandaan komt en dan op de juiste manier te handelen. Zelfs wanneer je eenmaal hebt vastgesteld dat het vochtprobleem in de muren zit, zijn er nog verschillende vormen hiervan. Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in huis, maar er kan ook sprake zijn van doorslaand vocht of lekkages. Je wilt natuurlijk dat na behandeling de vochtproblemen niet terug komen, daarom moet er zorgvuldig gehandeld worden. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.