Hoewel voordeuren over het algemeen tientallen jaren kunnen meegaan, is het uiteindelijk nodig om je voordeur te vervangen. En als je op het punt staat om een nieuwe voordeur te kopen, dan raden wij je aan om voor een aluminium voordeur te kiezen. In dit artikel vertellen we je waarom we een deur van aluminium aanraden.

Een aluminium voordeur is onderhoudsvrij

Wanneer je een voordeur van hout koopt zul je om de paar jaar de deur opnieuw moeten schuren en verven om het hout tegen de weersinvloeden te beschermen. Een tijdrovende bezigheid. Je kunt het werk ook uitbesteden, maar dan krijg je dus iedere paar jaar een factuur van de schilder.

Met een aluminium voordeur heb je daar geen last van. Het enige dat je zo nu en dan hoeft te doen is de deur met een sopje schoonmaken en de scharnieren smeren. That’s it.

Een aluminium voordeur is geïsoleerd

Zeker nu de gasprijzen enorm hoog liggen, zijn veel mensen op zoek naar manieren om het stoken in huis te beperken. Met een aluminium voordeur ben je goed op weg, want het deurblad is bijzonder goed geïsoleerd waardoor tocht en kou niet zomaar binnenkomen.

En bovendien trekt een aluminium deur van goede kwaliteit niet zomaar krom. Bij houten deuren komt dat helaas nog wel eens voor, waardoor tocht en kou makkelijker je woning kunnen binnenkomen.

Een aluminium voordeur is qua design een mooie keuze

Aluminium voordeuren worden op maat gemaakt waardoor je qua design veel keuze hebt. Wil je bijvoorbeeld meerdere kleine ramen in de deur of juist één groter raam? Het is allemaal mogelijk. En ook de deurklinken zijn in tal van designs leverbaar.

Bovendien is het mogelijk om de aluminium voordeur af te stemmen op de garagedeur. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van je kanteldeur voor de garage overeen laten komen met de kleur van je voordeur.

Maak je geen zorgen als je de garagedeur binnenkort gaat vervangen. Ook garagedeuren zijn namelijk in vele kleuren leverbaar. Dus je kunt ook de kleur van je garagedeur afstemmen op je voordeur.

Welk merk kopen?

Aluminium voordeuren worden, net zoals met alle andere producten, onder veel merknamen aangeboden. De kwaliteit van de deuren verschilt, dus als je optimaal wil profiteren van de voordelen van een aluminium voordeur is het belangrijk dat je voor een goed merk kiest. Een voorbeeld van een merk dat aluminium deuren van topkwaliteit levert is het Duitse merk Hörmann.

Vergelijk offertes met elkaar

Ons advies is om verschillende offertes voor aluminium voordeuren met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van de verschillende aanbiedingen en de prijzen. Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaald en kun je wel overwogen de juiste voordeur kopen. Succes!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.