Ben jij je huidige interieur zat en ben je toe aan iets nieuws? Dan is het tijd om aan de bak te gaan! Weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang dat het aanpassen van je inrichting veel tijd en moeite kost? Maak je dan geen zorgen, want in deze blog geven we je een aantal simpele tips om je interieur een nieuwe look te geven! Met een aantal kleine veranderingen krijg je al een nieuwe look in de woonkamer. 

Bloemen 

Laten we de blog aftrappen met iets waar iedereen wel van houdt, namelijk bloemen. Nederland staat bekend om de tulpen en bollenvelden en we halen de bloemen maar al te graag in huis. Plaats daarom een mooie bos witte rozen in het mooiste hoekje van de woonkamer. Het ziet er niet alleen ontzettend gezellig uit, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! 

Basis = rust 

Blijf bij de inrichting van je interieur bij de basis. De basis is namelijk wat voor rust zorgt. De basis betekent de kleur verf op de muur, de vloer, een bank, kast en een salontafel. Voor deze punten is het belangrijk om een thema te kiezen. Bijvoorbeeld witte muren, een houten vloer en meubels in het wit en/of houtkleur. Houd je meer van felle kleuren? Probeer dan in ieder geval de vloer rustig te houden. Kies dan voor bijvoorbeeld donkere tegels en kies meubels die vrij neutraal ogen. 

Lampen 

De lampen in je woonkamer zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze zijn namelijk niet alleen ontzettend functioneel van aard, maar voegen ook een uitstraling toe aan het interieur. Dit doe je met name door het kiezen van een mooie lampenkap. Is jouw interieur bijvoorbeeld modern ingericht? Combineer deze dan met een moderne lampenkap op jouw lamp. Dit laat de woonkamer als geheel in één stijl naar voren komen. Daarnaast geeft het ook nog eens een verzorgde uitstraling en creëert het rust. 

Schuiven maar! 

Wil je een nieuw interieur, maar heb je echt geen budget beschikbaar momenteel? Geen probleem! Want door wat items te schuiven creëer je al een geheel nieuwe look. Staat bijvoorbeeld de bank tegen de muur? Schuif hem dan eens een paar centimeter naar voren voor een luchtig effect. Als je twee kleine salontafels naast elkaar hebt staan, verwissel ze dan eens van plek. Of zet er een naast je bank en plaats hier een aantal boeken op of style ze met een dienblad. Probeer het maar eens uit. Je zult versteld staan van het effect!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.