Of je nu een kledingverzamelaar bent of gewoon je opbergruimte wilt maximaliseren, een draaideurkast laten maken kan een aantrekkelijke optie zijn. Maar voordat je begint te winkelen voor je droomkast, is het belangrijk om te begrijpen wat er komt kijken bij het maken van een goede kast en hoe je de beste kast op maat voor je kunt vinden. Lees verder voor vijf eenvoudige tips om de kast van je dromen te vinden.

Tip #1: Bepaal wat je nodig hebt van je kast

Voordat je je zoektocht naar een op maat gemaakte draaideurkast begint, dien je de tijd nemen om na te denken over wat je precies nodig hebt. Heb je extra opbergruimte nodig voor seizoensgebonden artikelen? Wil je speciale ruimtes voor verschillende soorten kleding? Zijn er unieke voorzieningen die het leven gemakkelijker maken? Maak een lijst van al je benodigdheden en gebruik die dan als leidraad bij het rondkijken.

Tip #2: Meet zorgvuldig

Als je eenmaal een idee hebt van wat voor soort aangepaste draaideurkast je zoekt, is het belangrijk om nauwkeurige metingen te doen van de ruimte waar hij komt. Meet zowel de lengte als de breedte twee keer – een keer op vloerniveau en een keer op plafondniveau – om ervoor te zorgen dat alles goed past zodra het is geïnstalleerd. Vergeet niet ook deuren en ramen in de ruimte op te meten, zodat deze het installatieproces niet hinderen of de lichtinval blokkeren.

Tip # 3: Kies kwaliteit materialen

Bij je zoektocht naar kasten, zorg ervoor om aandacht te besteden aan de materialen die worden gebruikt in hun constructie. Kwaliteitshout is belangrijk als duurzaamheid belangrijk voor je is, maar kijk voor andere elementen zoals metalen schappen of laden met soft-close mechanismen als gemak belangrijker is dan een lange levensduur. De beste kasten zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen, dus beknibbel niet op deze stap.

Tip #4: Overweeg andere opbergoplossingen

Naast traditionele kasten (die er in vele soorten en maten zijn), zijn er andere opbergoplossingen beschikbaar die misschien beter bij je behoeften passen. Bijvoorbeeld, inloopkasten zijn mooi als ruimte geen probleem is, maar reach-in kasten zijn misschien beter als de vierkante meters beperkt zijn. Als het ophangen van kleding geen prioriteit is, probeer dan wat laden of planken toe te voegen; deze kunnen worden aangepast op basis van grootte en doel, zodat ze gemakkelijk alles kunnen herbergen, van schoenen tot juwelendozen. 

Tip # 5: Werk met professionals

Tot slot, vergeet niet dat er professionals die er zijn die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en installeren van aangepaste kasten speciaal afgestemd op je behoeften (en budget). Werken met een van deze professionals zorgt ervoor dat alles van metingen tot materiaal keuzes correct en efficiënt wordt gedaan, zodat wanneer alles is gezegd en gedaan, je uiteindelijk precies wat je wilde uit je nieuwe kast.  

Conclusie

Houd bij het zoeken naar een goede kast op maat rekening met deze vijf tips – bepaal wat voor ruimte je nodig hebt; meet zorgvuldig; kies kwaliteitsmaterialen; overweeg andere opbergoplossingen; werk met professionals – voor het beste resultaat. Als je dit doet, vind je precies de juiste ontwerpoplossing die speciaal is afgestemd op al je opbergbehoeften en die ook nog binnen het budget blijft. Maak je klaar – met deze tips in de hand – laten we beginnen met het creëren van die perfecte droomkast op maat.

Bron: Elkekastopmaat.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.