Raamdecoratie is niet alleen bedoeld om uw ramen extra te omlijsten of om het een fraai aanzicht te geven, al doet de naam heel anders vermoeden. Het is een verzamelnaam voor alle methodes om ramen te verduisteren, inkijk tot een minimum te beperken en meer sfeer aan te brengen in uw woning. Gordijnen bijvoorbeeld hebben daarnaast ook een isolerende werking. Wanneer u op koude avonden de gordijnen sluit blijft de kou veel meer buiten. Daarnaast zijn gordijnen geluiddempend. Afhankelijk van het gekozen materiaal klinken de ruimtes in uw woning minder hol en wordt het echogeluid gereduceerd. Verduisterende raamdecoratie zorgt ervoor dat u en uw gezinsleden kunnen genieten van een ongestoorde nachtrust. Hoe donkerder een kamer is, hoe beter de meeste mensen slapen. Bent u op zoek naar raamdecoratie in Veenendaal, kom langs bij Woninginrichting Van Kooten.

Shutters als raamdecoratie

Shutters kennen we uit vakantielanden zoals Griekenland, Italië en Frankrijk. Ook hier zien we ze steeds vaker terug als raamdecoratie. Behalve dat ze er zeer mooi uitzien houden ze warmte goed buiten en de aangename koelte binnen. En andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Door de shutters, net als dat dat bij jaloezieën kan, iets te draaien bepaalt uzelf de hoeveelheid lichtinval. U kunt ze naar boven of naar beneden draaien waardoor de inkijk ook een heel stuk minder is. Dit type raamdecoratie is hiermee heel geschikt voor slaapkamers, maar ook voor een woonkamer. De houten binnenluiken zijn toe te passen op dakramen, schuifpuien, badkamerramen en deuren. Deze ‘Louvre achtige’ deurtjes zijn dus op diverse manieren toe te passen als raamdecoratie en verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

Raamdecoratie als sfeermakers

Behalve gordijnen, jaloezieën en shutters is er natuurlijk nog veel meer keuze op het gebied van raamdecoratie. Ook rolgordijnen, vitrage of lamellen behoren hiertoe. Wanneer u van echt goed advies wilt worden voorzien op het gebied van raamdecoratie is Van Kooten woninginrichting in Veenendaal een echte aanrader. Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u hier inspiratie opdoen en wordt u geholpen door één van de ervaren medewerkers. Zij voorzien u graag van adviezen en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Ook het inmeten en monteren nemen ze, indien gewenst, voor hun rekening. Breng vrijblijvend een bezoek en ontdek de vele mogelijkheden op het gebied van sfeervolle raamdecoratie. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.