In de huidige tijden is het kopen van een nieuw huis niet meer vanzelfsprekend. Het kan daarom zo zijn dat je eigenlijk groter zou willen wonen, maar dit nog niet voor elkaar krijgt. Ruimte besparen is dan zeker handig, want zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Ook in de slaapkamers is het mogelijk om ruimte te besparen, zonder dat het ten koste gaat van je slaapcomfort. Wij geven je een aantal tips.

Hoogslaper of stapelbed

Heb je niet genoeg kamers om je kinderen elk een eigen kamer te geven, dan is een stapelbed ideaal. In plaats van twee bedden, staat er eigenlijk maar een bed. De ruimte die normaal ingepikt zou worden door een tweede bed, kun je dus gebruiken voor iets anders. Er zijn ontzettend veel leuke stapelbedden, die je echt onderdeel van de kamer kunt maken. Bijvoorbeeld een boomhut stapelbed. Deze is hartstikke leuk voor de kinderkamer en geeft je kinderen meteen een uniek bed. 

Hoef je geen stapelbed, maar wil je wel ruimte besparen in de kinderkamer, dan kun je ook kiezen voor een hoogslaper. Dan heb je onder het bed een ruimte voor het opbergen van speelgoed, kastruimte, een bureau of andere spullen. Dit wordt ook vaak in kleine studentenkamers gebruikt om ruimte te besparen!

De indeling

Zeker als je een kleine kamer hebt, is de indeling erg belangrijk. Een goede indeling kan ruimte creëren en de kamer groter laten lijken, terwijl je met een verkeerde indeling juist te weinig ruimte zult hebben. Schuif bijvoorbeeld je met tegen de muur aan, zodat je ruimte overhoudt voor een nachtkastje of andere meubels. Zeker bij een hoogslaper of stapelbed is dit geen probleem, want deze staan niet mooi in het midden van een kamer.

De juiste meubels

Als je weinig ruimte hebt, probeer dan niet om grote meubels in je kamer te proppen. Maak vooraf een tekening van de kamer, zodat je op papier nog kunt spelen met het plaatsen van de meubels. Je kunt zo ook meten hoe groot je kledingkast of andere meubels mogen zijn. Ook extra opbergruimtes onder het kinderbed of onder andere meubels zijn erg handig.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.