Ik ben zo blij met onze openslaande deuren in huis. Ze noemen dit ook wel het binnen buiten gevoel. Zodra het lekker weer is heb ik de deuren open staan. Ik vind het heerlijk hoe die frisse lucht naar binnen stroomt en hoe ik vanuit binnen de vogels nog hoor fluiten. Met deze openslaande deuren ben ik zelfs binnen toch een beetje buiten. Het enigste minpuntje vind ik dat door deze opening veel insecten de weg naar binnen ook weten te vinden. Dat was nu net niet de bedoeling. Maar gelukkig heb ik nu de oplossing.

Een hor? Kan dat wel ?

Wat kan er en wat past er nu precies voor deze openslaande deuren? Ik heb mij goed laten informeren over de mogelijkheden. Er zitten toch een aantal haken en ogen aan. Komt de hor binnen of buiten? Loopt de vloer wel recht genoeg om hier een strip te plaatsen? Zitten er geen sloten in de weg? Gelukkig komen ze thuis alles bekijken en opmeten. Sinds kort heb ik een dubbele plissé hordeur in onze openslaande deuren. Wij hebben gekozen voor een plissé hordeur omdat deze vanaf twee kanten te bedienen is. Soms heb je één deur open staan en soms heb je beide deuren open staan. Door deze hordeur kan ik links en rechts los van elkaar bedienen. Staan beide deuren open? Dan schuif ik beide hordeuren naar elkaar toe en hebben de beestjes geen kans meer.

Werkt dat wel ?

Ik ben zo blij met mijn openslaande deur hor. Wij hebben gekozen voor zwart gaas waar je heel goed door heen kan kijken. Als de hor gesloten is merk je dit bijna niet op. Dit is wel fijn zodat je nog steeds goed contact hebt met buiten. De deuren staan nu nog vaker open dan voorheen. Want als de hor gesloten is blijft er geen kiertje meer over. De insecten hebben geen schijn van kans meer om binnen te komen. Voorheen werd ik binnen gek van de vliegen of muggen. Dit is door middel van de hor voor de openslaande deuren nu verleden tijd.
Er zijn verschillende type horren beschikbaar, laat je hierover goed informeren. Soms denk je zelf dat iets past maar blijkt dit toch niet zo te zijn. Laat hem daarom inmeten en monteren en je hebt er jaren lang plezier van.

Bron: designlife.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.