Eindelijk is het zover. Je betrekt een nieuwe woning en kunt aan de slag gaan om al jouw interieurwensen uit te laten komen. Wanneer je echter de hele woning gestyled hebt, kom je al snel tot de conclusie dat er iets mist. Als je in het rond kijkt zie je een huis die echt af is. Hij zou zo uit een lookbook van een meubelwinkel kunnen komen. En dat is misschien precies hetgeen wat je zo stoort. Je mist de persoonlijke touch. Het gevoel van echt ‘thuiskomen’. En dan ben je zeker niet alleen, want dit is misschien wel het moeilijkste aspect bij het stylen van een interieur.

Hoe zorg je ervoor dat gasten direct kunnen zien wie hier woont? Dat ze jouw karakter kunnen onderscheiden? En niet enkel een mooie woonkamer zien zonder bezieling? Laat je je leiden door een bepaalde interieurstijl zoals een Scandinavisch interieur of de industriële stijl of trek je je hier niets van aan? In dit artikel geven we 3 handige tips om jouw interieur persoonlijker te maken.

1.    Werk met erfstukken

Tegenwoordig zien we vaak dat mensen volledig nieuwe interieurs aanschaffen en dat oude meubels op zolder of in de schuur worden opgeborgen. Ook spullen die door de jaren heen in de familie zijn mee gereisd worden weggedrukt. En dat is jammer, want juist deze erfstukken en vondsten spelen een grote rol bij het persoonlijker maken van het interieur. Je kunt ze snel toevoegen aan een modern interieur zonder het geheel te breken.

Je kunt er tevens voor kiezen om enkele oude meubelstukken op te knappen en deze toe te passen binnen je geüpgrade interieur. Dit geeft een smaakvolle uitstraling en zorgt direct voor die persoonlijke touch. Bovendien zijn retro meubels anno 2020 helemaal in. Win-win!

2.    Durf te experimenteren met kleur


Het gebruik van kleur in huis is heel persoonlijk. Waar de één dol is op neutrale kleuren, zal de ander juist de voorkeur geven aan een knallende en sprekende kleur. Er is geen goed of fout. Laat je vooral niet leiden door de meningen van anderen en blijft dicht bij jezelf. Ga na welke kleur jouw voorkeur heeft en verwerk deze op creatieve wijze binnen je interieur. Op deze manier creëer je een sfeervolle omgeving waar jij je prettig bij voelt en die precies aansluit op jouw eigen wensen.

Experimenteren met kleur hoeft overigens niet te betekenen dat je direct alle muren in huis drastisch aan moet pakken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om mooie kleurelementen toe te voegen door het gebruik van accessoires of zelfs bloemen. Keus genoeg.

3.    Verwerk foto’s in huis

Er is vrijwel niets persoonlijkers dan foto’s. Daarom mogen deze in geen enkel interieur ontbreken. Door het gebruik van foto’s kun je de woning niet alleen stukken persoonlijker maken, maar beschik je ook nog eens over een fijne manier om herinneringen terug te halen. Er zijn verschillende manieren om foto’s in huis te verwerken:

  • Maak ieder jaar een nieuwe fotocollage. Plaats hierin de mooiste en meest memorabele momenten van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan die ene mooie vakantie, je verjaardag, de geboorte van een kind, je bruiloft en ga zo maar door. Zo geniet je ieder jaar van een geheel nieuw plaatje.

  • Laat een canvasdoek maken met de meest mooie foto binnen jouw collectie. Denk hierbij aan een moment wat je niet snel zou willen vergeten. Een foto van je kind bijvoorbeeld of een foto van je bruiloft. Hang deze op een centrale plek binnen de woning.

  • Maak een fotomuur. Gebruik hierbij een ‘loze’ muur binnen de woning en hang deze vol met fotolijstjes. Zo kun je om de zoveel tijd de foto’s wisselen en geniet je van extra sfeer in de ruimte.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.