We kunnen er eerlijk over zijn dat het niet bepaald goed gaat met onze wereld. We leven in een sterke consumptiemaatschappij, en doordat er zoveel geconsumeerd wordt, wordt er alleen maar meer geproduceerd. Door de overgrote productie komt er veel CO2 vrij de atmosfeer in, wat de aarde op laat warmen. 

Maar er wordt niet alleen te veel door grote bedrijven geproduceerd, ook binnenshuis wordt er te veel energie gebruikt. Tja dat is ook niet heel gek, als iedereen een telefoon, laptop of tablet heeft om op te laden. Of er moet altijd een licht branden in huis. Voor bijna alles wordt elektriciteit gebruikt. Als je water nodig hebt, gebruik je door de kraan te gebruiken elektriciteit. Hoe moet het dan anders?

Kies voor duurzame zonnepanelen

In plaats van te kiezen voor elektriciteit van slechte centrales die kolen verbranden om jou van elektriciteit te voorzien, kan je ook voor een duurzamere optie kiezen. Je kunt duurzame zonnepanelen gebruiken. Zonnepanelen installeren op je dak is een goede manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het handigste is nog wel dat des te slechter het gaat met de wereld, en dus des te heter het wordt, des te meer energie jij zal vangen door je zonnepanelen. Je profiteert er dus alleen maar meer van. 

Terugverdienen

Alhoewel de aankoop van zonnepanelen eerst redelijk zal aantikken, zal je er des te langer je er gebruik van maakt profiteren. De overheid maakt het gebruiken van zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Je kunt BTW terugvragen en ook nog profiteren van de salderingsregeling. Gemiddeld bespaart iemand wel 800 euro per jaar op de energierekening. 

Omdat je zelf je eigen energie opwekt bespaar je natuurlijk al op je energiekosten. Het kan redelijk veel kosten om de zonnepanelen aan te schaffen en om de zonnepanelen te installeren, maar dat haal je er in de toekomst makkelijk uit. Om het meest uit je zonnepanelen te halen moet je ze wel zo nu en dan schoonmaken. Als het zonnen vlak vies is neemt het iets minder zon in zich op.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.