Wespen zijn kleine insecten die erg beangstigend zijn door hun angel. Hoewel ze hun nesten vaak in bomen en struiken bouwen, nestelen ze soms ook op je zolder of zelfs in de grond buiten. Hoe ontstaan wespennesten in de grond en wat kun je er dan aan doen? Hoe kun je een wespennest in de grond verwijderen? Je leest het hieronder.

Hoe ontstaan wespennesten in de grond?

Het antwoord hierop is simpel. Een wespennest in de grond ontstaat omdat wespen hebben besloten om hier te nestelen. Alhoewel niet alle wespen gevaarlijk zijn, kun je een wespennest in de grond beter verwijderen.

De beste manier om een wespennest in de grond te verwijderen is om een deskundige verdelger in te schakelen. Een vakman weet hoe je snel en effectief van deze insecten verlost kunt worden. Hij beschikt over de juiste uitrusting voor de klus en ik ook opgeleid om zijn werk op allerlei plaatsen te doen. Bovendien weten ze hoe ze het moeten doen en gebruiken ze gecertificeerde producten om het werk doeltreffend te doen.

Natuurlijke manieren om een wespennest in grond te verwijderen

Insecticiden die direct op of in de buurt van de nestopeningen worden gespoten zijn de meest effectieve middelen om wespen snel te doden. Er zijn echter ook veel krachtige afweermiddelen die de insecten kunnen verjagen zonder ze te schaden. Hieronder 4 natuurlijke wespenwerende middelen die goed werken:

1. Witte azijn

Omdat bijen en wespen niet van sterke geuren houden, is het spuiten van witte azijn rond hun nesten een effectieve oplossing om ze te doen verdwijnen. Wees echter voorzichtig want dit is maar een tijdelijke oplossing.

2. Kruidnagels

Kruidnagels zijn een uitstekend afweermiddel tegen wespen. Je kunt ze op twee manieren gebruiken. Ofwel breek je ze in stukken en leg je ze in kommetjes rond het nest als je het kunt zien. Als het wespennest niet zichtbaar is, prik je de kruidnagels in een citroen of een sinaasappel en leg je ze rond de geteisterde plekken.

3. Koffie

Net als witte azijn is de geur van koffie bijzonder onaangenaam voor wespen. Om koffiebonen als afweermiddel te gebruiken, verbrand je gemalen koffie (nog niet gebruikt) en leg je het in kleine bakjes rond het nest.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.