De fotowand is onmisbaar geworden op Pinterest. Een kale muur opvrolijken met foto’s, posters of quotes: dit klinkt als een leuk idee, toch? Er zijn verschillende mogelijkheden om een lege muur te bekleden. De fotowand is niet alleen heel erg trendy, maar geeft je interieur ook een persoonlijk tintje. Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen of je voor inspirerende afbeeldingen, foto’s van de familie of kleurrijke posters gaat. 

De locatie van de fotowand

Heb je toevallig nog een kale muur in je woning staan? Of weet je nog niet zo goed wat nu de perfecte locatie is voor de fotomuur? Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is zodat je een echte eyecatcher kunt creëren. Een van de meest voorkomende locaties voor een fotowand is de ruimte bij de trap. Deze muur wordt vaak vergeten of leeg gehouden en dit is eigenlijk zonde. Daarnaast kun je bij de trap een leuke compositie bepalen. Een tip van ons: de slaapkamer is ook een leuke plek voor een grote fotowand. 

Kies de foto’s of posters uit

Nu je precies weet welke wand je gaat gebruiken, kan het uitkiezen van foto’s, quotes, posters en andere leuke beelden beginnen. Gebruik je een bepaald thema? Of wil je gewoon een aantal leuke foto’s bij elkaar hangen? Let altijd op het kleurgebruik als je beelden gaat uitkiezen. Het is bijvoorbeeld leuk om alles zwart-wit te doen of juist een bepaalde kleur te accentueren. Kijk van tevoren of alle foto’s of posters goed bij elkaar passen en denk alvast een beetje na over de compositie voordat je foto’s laat uitprinten of posters bestelt. 

Gebruik verschillende fotolijstjes

Om de fotowand zo Pinterest-waardig te maken, kun je gebruik maken van verschillende soorten en formaten fotolijstjes. Wil je het graag rustig houden? Dan raden we aan om lijsten in één kleur aan te schaffen. Is dit toch iets te saai voor jouw smaak? Je kunt ervoor kiezen om lijsten in allerlei verschillende kleuren aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van goud met zilver en brons. Heb je thuis nog een aantal lijsten liggen? Deze kun je makkelijk overspuiten in een kleur naar keuze met een verfspuitbus. Natuurlijk kun je ook fotolijsten bestellen in de juiste kleuren en formaten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.