De vloer is misschien wel het belangrijkste stukje interieur van een woning. Een vloer zorgt namelijk voor een stabiele basis voor de rest van het interieur en is daarom van onschatbare waarde. Daarnaast is de vloer in appartementen enorm belangrijk als het gaat om geluidsdemping. Omdat de keuze rondom een vloer vaak lastig is vertellen we je in deze blog de voor-en nadelen van de verschillende vloeren die je kunt aanschaffen. We beperken ons hierin in de meest gangbare vloeren; de laminaatvloer, de houten vloer en de PVC-vloer.

Houten vloer

De houten vloer is de meest traditionele vloer die je kunt krijgen. De vloer is volledig van hout gemaakt en heeft hierdoor een ontzettend natuurlijke uitstraling. Voor mensen die een zo natuurgetrouw mogelijk gevoel willen realiseren in de woonkamer is de houten vloer dan ook een echte must. Hier betaal je echter wel  voor! De houten vloer is namelijk by far de duurste vloer van de drie vloeren die we bespreken. Daarnaast vereist de houten vloer veel meer onderhoud dan de andere vloeren. Dit komt doordat de houten vloer volledig van natuurlijk materiaal is gemaakt. Om dit natuurlijke materiaal mooi te houden dien je de vloer ieder jaar een goede onderhoudsbeurt te geven.

Laminaatvloer

De laminaatvloer werd aan het eind van de 20e eeuw geïntroduceerd en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers. Laminaat wordt gemaakt van een kunststof en is hierdoor veel goedkoper in de productie dan bijvoorbeeld een houten vloer. Het grootste voordeel van een vloer van Meister Laminaat is dan ook dat deze niet duur is en daarnaast weinig onderhoud vereist. Doordat de vloer gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal zal deze veel minder snel tekenen van verval vertonen. Kunststof wordt namelijk niet ouder!

PVC-vloer

De PVC-vloer is de modernste vloer van de drie. De PVC-vloer is dan ook een rechtstreekse upgrade van de laminaatvloer, maar je betaalt hier wel voor. De PVC-vloer is aanzienlijk duurder dan de laminaatvloer, maar wel stukken goedkoper dan de houten vloer. De PVC-vloer heeft als grootste voordeel ten opzichte van laminaat dat het veel minder geluid doorlaat en daarnaast ook nog eens geschikt is voor vloerverwarming. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve en mooie PVC-vloer, dan kunnen we je zeker een vloer van 

Hebeta PVC aanraden!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.