Een investering in zonnepanelen is een goede keus wanneer je je levensstijl wilt verduurzamen. Het aanschaffen van de panelen is niet alleen verstandig voor het milieu, maar ook voor de beurs. In dit artikel vind je een overzicht van tips die je zullen helpen bij het kopen van zonnepanelen. De voordelen van zonnepanelen worden ook benoemd. 

Pluspunten van zonnepanelen 

Het leggen van zonnepanelen heeft meerdere pluspunten. Het grootste voordeel is dat je een lagere energierekening krijgt, waardoor er geld bespaard wordt. De stroom die de panelen opwekken kun je zelf gebruiken, soms lever je stroom terug waar je een vergoeding voor krijgt. Zo hoef je eigenlijk nooit meer gebruik te maken van de stroom die geleverd wordt door een energiebedrijf. Vooral in de zomer zal er door de gunstige stand van de zon genoeg energie opgewekt worden door de panelen. De aanschaf van zonnepanelen moet worden gezien als een investering. Dit betekent dat er ook een terugverdientijd is. De terugverdientijd van de investering is gemiddeld 7 jaar. Na deze tijd heb je dus alleen nog maar winst van je zonnepanelen, wat ideaal is.

Nog een voordeel van zonnepanelen is dat ze gebruikmaken van een oneindige energiebron die geen co2 veroorzaakt. Dit is voordelig voor het milieu. De waarde van je woning stijgt door zonnepanelen, omdat je een hoger energielabel krijgt door de plaatsing. Ook is het bij de verkoop van de woning plezierig voor een nieuwe koper als er al zonnepanelen geplaatst zijn. Zo bespaart hij of zij ook direct op energiekosten. Het verschilt per woning hoeveel de waarde stijgt door de aanwezigheid van zonnepanelen

De saldering van zonnepanelen 

Bij de aanschaf van zonnepanelen moet je goed letten op de saldering van energieleveranciers. Er kan nogal wat verschil zitten tussen de hoogte van de saldering.

Sommige mensen wekken meer stroom op met hun panelen dan dat ze gebruiken. De energieleverancier wil deze stroom wel hebben en geeft daar een vergoeding voor. Omdat deze saldering nogal verschilt per energieleverancier, is het zeker handig om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat de vergoeding van terug geleverde energie per 2023 zal veranderen. Dit komt door vernieuwde regelingen. De vergoeding per Kwh opgewekte stroom zal dan nar beneden gaan. Zoek dit dus zeker even uit!

Verschillende zonnepanelen 

Het aanbod van zonnepanelen is divers. Er zijn twee soorten zonnepanelen die je het vaakst op de Nederlandse daken ziet liggen. Dit zijn polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen, afgekort poly en mono panelen. De goedkoopste soort zijn de poly. De panelen met het meeste vermogen zijn de mono panelen. Ook vallen de mono panelen wat minder op, doordat ze rustiger zijn vormgegeven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.