De moderne tijd maakt het ons mogelijk om allerlei afval te deponeren in containers. Deze containers, ook wel rolemmers genoemd, worden verkregen zodra men ergens nieuw komt te wonen. Daarnaast wordt er eens in de zoveel tijd weer eens een nieuw soort bedacht, waarbij mensen de keuze heeft om deze ook aan te vragen. De verschillende soorten afvalcontainers worden geheel gratis aangeboden en sommige huishoudens hebben er zelfs meer dan één van een bepaalde soort. Al deze containers moeten ook schoongemaakt laten worden. Woon je in Nederland en wil je dit laten doen? Kijk dan eens op afvalcontaineraanhuis.nl

Grijze container

De grijze container is voor het restafval. Dit is al het afval, dat overblijft na het scheiden van het gft-afval, oud papier, plastic en glas. Sommige mensen vinden het scheiden van afval alleen maar lastig en gebruiken voornamelijk de grijze container. Hierdoor komt het nog weleens voor, dat sommige huishoudens óf een extra grote grijze container aanvragen óf een tweede. Over het algemeen wordt aan dit verzoek voldaan.Groene container

In de groene container komt het gft-afval, dat wil zeggen: groente, fruit en tuinafval. Hier dient men op te letten of er geen kunststof tussen raakt of iets dergelijks. Dit afval is puur natuur, dus bijvoorbeeld gebruikte potgrond, planten, bloemen, aardappelschillen en overblijfselen van fruit. Meestal heeft de groene container een standaardmaat.

Andere soorten

Voorheen bestonden er voor de kleinere huishoudens ook nog groene en grijze containers in het formaat van een middelgrote afvalemmer. Deze kwamen eigenlijk alleen voor bij flatbewoners. U kunt zich vast voorstellen dat het nogal een karwei is om telkens een rolemmer over de galerij mee te nemen. Tegenwoordig wordt er veelal gewerkt met verzamelcontainers in de gezamenlijke berging van de flat.

Oud papier en plastic

Voor het verzamelen van oud papier en plastic bestaan tegenwoordig ook containers, die men thuis kan laten neerzetten. Deze worden eens in de zoveel tijd geleegd. Gelukkig hoeft men niet overal een container voor aan te schaffen, stel dat mensen weinig ruimte bij het huis hebben, dan is zoiets alleen maar lastig. Bij de meeste supermarkten zijn inzamelcontainers neergezet voor oud papier en plastic, maar ook voor glas en kleding.

Kijk goed welke container waar voor is en hoe je container cleaning kunt doen.

Bouw en puinafval

Er zijn in Nederland ook bedrijven waar je eenvoudig een bouwcontainer of puincontainer kunt bestellen van bijvoorbeeld 3 m3, 6 m3, of 10 m3. Deze grote afzetbakken worden thuisbezorgd en (nadat je ze gevuld hebt met bouwafval) natuurlijk weer opgehaald. Vooraf spreek je duidelijk een prijs af wat het huren van zo’n afvalcontainer gaat kosten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.