Tuinverlichting geeft een extra sfeervolle dimensie aan je tuin. Mysterieus, sprookjesachtig of juist romantisch. Met licht kun je een tuin specialer doen lijken. Er zijn veel verschillende soorten verlichting voor buiten. Welke is ideaal voor jouw tuin? Is het makkelijk kiezen tussen sfeerverlichting buiten of feestverlichting?

Welke tuinsfeer wil je creëren?


Bedenk van te voren welke delen van je tuin je verlicht wilt zien. Welke elementen mogen in de spotlights staan, denk hierbij aan de donkere gedeeltes van je tuin. Wil je licht dat ook functioneel is of wil je juist een rustige of drukke sfeer creëren? Je kunt met de verlichting zelfs je tuin groter doen lijken, door achterin je tuin sfeerverlichting te gebruiken. Een mooie boom kun je prachtig verlichten door er simpelweg een prikkabel of lichtsnoer in te hangen. Wil je liever dat die mooie boom mysterieus lijkt? Plaats dan grondpotjes voor de boom. Er is enorm veel keus en het hangt van je persoonlijke wensen af welke sfeer jij het liefste in je tuin wilt.

Feestverlichting, daar fleurt je tuin van op!


Bij een zomerse tuinfeest hoort bijpassende feestverlichting. Een lichtsnoer met verschillende kleuren die op de maat van de muziek mee deinen of een enkele kleur die je boven je tuin bar hangt. Met een feest mag je het allemaal zelf zo gek maken, als jij wilt. De verlichting op een feest met gezellige muziek, hoeft niet perse sfeervol te zijn, de sfeer wordt al genoeg bepaald door het feest. Je kunt de hele tuin versieren met een prikkabel, lichtsnoer en feestfakkels. Ook kerstlichtjes kun je in de bomen van je tuin hangen of in de struiken. Je tuin fleurt er aanzienlijk van op en zorgt voor een extra feestgevoel.

In de late uurtjes genieten van je tuin


Met een heerlijk drankje nog even buiten zitten, met zachte sfeerverlichting om je heen. Als je een loungehoek heb, denk dan aan verlichting die je aan de zijkanten kunt plaatsen. Grondspotjes of wandlampen aan de schutting. Zorg dat de lampjes niet te groot zijn, onopvallende sfeerverlichting oogt veel knusser. Als je een tuinhuisje hebt kun je denken aan een mooie buitenhanglamp die je kunt dimmen. Vergeet niet, als je een voortuin hebt die ook te verlichten. Zo verwelkom je je gasten en is het voor jezelf ook leuk om thuis te komen.

Tips en weetjes over sfeerverlichting buiten


Wat je wel en niet moet doen als je buitenverlichting gaat plaatsen.

  • Overbelichting
  • Buren verstoren met je verlichting
  • De juiste sfeerverlichting op de juiste plek
  • Led verlichting
  • Denk aan de goede aansluitingen en voltage

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.