Een slaapkamer is op verschillende manieren aan te passen aan het seizoen. Verschillende seizoenen vragen er natuurlijk om dat de slaapkamer ook aangepast wordt zodat je op die manier helemaal goed voorbereidt bent. In deze tekst gaan we daarom kijken naar de verschillende manieren waarop iemand zijn slaapkamer op zo’n manier kan aanpassen dat deze helemaal klaar is voor de herfst, zomer, winter of lente.

Een 4 seizoenen dekbed

Een ideale manier om het bed goed aan te passen op de verschillende seizoenen is natuurlijk door een 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed is namelijk geschikt voor alle seizoenen en door dit dekbed aan te schaffen ben je direct klaar voor alle vier de verschillende seizoenen. Dat komt omdat het dekbed uit twee verschillende onderdelen bestaat. Een wat dunner gedeelte voor in de zomer en een wat dikker gedeelte voor in de herfst. Wanneer je dan wat meer warmte nodig hebt, kun je het dikkere dekbed gebruiken, voor in de winter kun je beide dekbedden aan elkaar vast maken en gebruiken en in de warmere maanden gebruik je alleen het dunnere gedeelte. Op die manier ben je dus helemaal klaar met dekbedden door alleen deze aan te schaffen. De dekbedden zijn er uiteraard in allerlei verschillende maten waardoor het ook mogelijk is om een dekbed aan te schaffen voor alle standaardmaten bedden. Denk aan een tweepersoonsdekbed of juist aan een eenpersoons.

Planten en bloemen prints

Uiteraard kunnen bloemen en planten altijd in de slaapkamer, maar het is wel zo leuk om de bloemen en planten in de kamer aan te passen op de seizoenen. Op die manier maak je de seizoenen veel meer mee dan wanneer je alleen naar buiten kijkt. De lente en zomer doen vaak een hoop goed bij mensen en daarom kan in de aanloop naar de lente/zomer in de slaapkamer al beginnen. Op die manier kan iemand al helemaal opknappen voordat de daadwerkelijke lente of zomer begint. 

Accessoires

Als laatste is het natuurlijk op verschillende manieren met accessoires een gezellige sfeer te creëren in de slaapkamer. Ga in de winter voor een kleine kerstboom zodat ook deze past bij het seizoen en ga in de zomer dus voor vrolijke bloemen en andere zomerse accessoires zodat de slaapkamer mee gaat met de seizoenen. Op die manier ga je dus in op het seizoen wat er op dat moment speelt. Hou de kamer natuurlijk wel rustig. Het is en blijft een kamer waarin je tot rust moet komen anders heb je een slechte nachtrust.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.