Bij het uitkiezen van goede tafels in huis komt heel wat kijken. Als je vaak aan deze tafel gaat zitten, is het belangrijk dat het formaat en het materiaal goed is. Daarnaast is het mooi als de tafel aansluit qua stijl bij jouw interieur. Het kan dus een hele klus zijn. Misschien heb je al ideeën over hoe de perfecte tafel eruit ziet, maar als je uiteindelijk aan de tafel gaat zitten kan het tegenvallen. Lees hier meer over waar je op moet letten bij de aanschaf.

Let goed op het aantal zitplaatsen van de tafels

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel mensen er aan deze tafel gaan zitten. Hierbij is het natuurlijk handig om te kijken met hoeveel mensen je in huis woont. Ook kun je rekening houden met een eventuele gezinsuitbreiding. Nodigen jullie daarnaast vaak mensen uit om mee te eten? Ook goed om hierover na te denken. Zo weet je of je een tafel moet kopen die net ietsje langer is. Zo hoef je uiteindelijk niet steeds een extra tafel of extra stoelen bij te schuiven bij meer gasten. 

Kies de vorm die het beste past

Je kunt tafels in allerlei verschillende vormen krijgen. Een langwerpige tafel is wel de meest gekochte tafel, maar er zijn nog veel meer vormen. Past een ronde of juist een vierkante tafel juist meer bij jouw inrichting? Dan kun je hier ook voor kiezen. Het aantal stoelen kun je ook makkelijk aanpassen aan de vorm van de tafel. Echter is bij een ronde tafel wel het nadeel dat je deze niet tegen de muur kunt zetten.

Niet onbelangrijk: het materiaal

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het type materiaal van de tafels. Hetgeen wat hierbij het belangrijkste is, is het tafelblad. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één met glas; dit oogt chique. Echter is dit niet altijd even praktisch, want het kan snel kapot gaan, en je moet er vaak een kleed over leggen. Houten tafels kunnen mooi ogen, en zijn iets praktischer. Je hebt hierbij keuze uit verschillende soorten hout, en je kunt ook nog kiezen voor een tafel van nep hout. Dit is makkelijker schoon te maken.

De poten en stoelen van tafels uitkiezen

Een ander onderdeel, wat essentieel is bij tafels, zijn de juiste poten. Soms kun je namelijk voor verschillende onderstellen kiezen. Poten zijn een belangrijk onderdeel en dit kan de eettafel een stuk mooier maken. Wil je bijvoorbeeld poten die in het midden van de tafel komen of aan de zijkant? Vaak zijn de poten aan de zijkant. Tegenwoordig zie je ook vaak dat de poten schuin langs de tafel gaan, en dit kan mooi ogen. Belangrijk om dit nog mee te nemen bij de aankoop van je nieuwe meubel. Ten slotte zijn de stoelen ook belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat je stoelen koopt die onder de tafel passen, en waarbij het materiaal goed aansluit. Vaak is het zo dat je een eetkamerset kunt kopen waar de stoelen bij in zitten. Kijk bij interesse in eetkamersets snel op de site van Home By Hauwert.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.