Jij bent flexibel. Dan wil je dat je interieur dat ook is. Met bijvoorbeeld een meubelprogramma kun je je eigen meubels samenstellen. Hoe fijn is dat. Of je nu op zoek bent naar een boekenkast, tv-meubel of werkplek, je wilt graag zelf kunnen bepalen hoe het eruit komt te zien. En daar zijn verschillende hulpmiddelen voor die je op weg kunnen helpen.

Welk meubels kies je

Stel je trekt een nieuw huis is, dan komt er veel op je af. Naast de eventueel verbouwingsvragen, komt op een gegeven moment de vraag wat voor interieur je wilt. Dan is het verstandig om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Maak daarvoor een plattegrond met de juiste afmetingen per ruimte. Dat kan met pen en papier, maar dat kan ook digitaal met online tools. En mocht je een 3D planner gebruiken dan kun je helemaal goed zien hoe je ontwerp gaat worden.

Stel vervolgens een moodboard samen. Kijk naar wat je aanspreekt, welke stijl en welke trends wil je terug laten komen in jouw eigen interieur.

En dan kun je gaan shoppen. Met de juiste afmetingen en gewenste stijl in je gedachten, kies je de meubels uit. Voor kasten kun je vaak helemaal zelf de indeling bepalen. Zo weet je zeker dat je een uniek ontwerp krijgt.

Vergeet trouwens ook de decoraties niet. Zaken zoals planten, foto’s en schilderijen geven net dat beetje persoonlijkheid aan een interieur.

Regelmatig wisselen

Een interieur is geen vast en statisch iets. Na een tijdje wil je waarschijnlijk een keertje wat anders. Met kleine verschillen in accessoires kun je dat heel gemakkelijk bereiken. Bovendien kun je ook heel eenvoudig met de wisselende seizoenen meegaan. Die dikke deken hoeft in de zomerdag bijvoorbeeld echt niet op de bank te liggen. En in de winter wil je het juist extra gezellig maken met kaarsjes en lekker geurtje. En als je de wandkast net even anders inricht, ziet je kamer er ook meteen weer heel anders uit. Een kast kopen kan via deze website.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.