Een alarmsysteem voor in huis geeft een veilig gevoel. Tijdens je afwezigheid bewaakt het elektronische alarmsysteem je kostbaarheden. Het systeem kan alarm slaan bij:

  • Brand
  • Overstroming
  • Inbraak

Over het algemeen is dit één systeem, maar heeft het systeem verschillende sensoren. In deze tekst een uitleg van het moderne alarmsysteem voor in huis of de zaak.

Ga voor de beste

Een alarmsysteem voor in huis of voor het bedrijf is een serieus iets. In de bouwmarkt zijn setjes te koop, voor enkele honderden euro’s heb je een kastje meestal komt dat in de gang naast de meterkast, en daarop kun je de sensoren koppelen. Dan zijn er verschillende kansen, of het werkt niet of het werkt te goed. Het alarmsysteem ziet tijdens je afwezigheid de kat aan voor een inbreker, en als je een kaars aansteekt signaleert het brand. Als er dan echte inbrekers langs komen, dat weten zij zoiets te omzeilen. Een alarmsysteem voor in huis wat bij de kat wel alarm slaat en bij inbrekers niet, is geen goed alarmsysteem. Beter is het om jezelf te verdiepen in de betere systemen en dat dan laten installeren en afstellen. Zo’n systeem lijkt aan de buitenkant hetzelfde, dus ook een kastje naast de meterkast in de gang met daaraan de sensoren, maar het is stukken beter. Als zo’n professioneel geïnstalleerd en afgesteld alarmsysteem afgaat, dan is er echt iets aan de hand, en zal iedereen reageren omdat loos alarm uitgesloten is.

Zo gaat het alarm af

Als de keuze is gemaakt met welk alarmsysteem voor in de winkel of het huis, dan komt de vraag, hoe moet het alarm weergeven? Vroeger hing er aan de voorgevel onder de dakgoot een bel, soms met een zwaailicht, maar nu gaat veel via een app. Op je smartphone krijg je dan een signaal als er onraad is. De professioneel geïnstalleerde systemen kunnen vaak ook een signaal uit laten zenden naar een meldkamer. Vanuit daar kunnen zij de goede hulpdiensten naar je huis of bedrijf sturen. Als voorbeeld, als het brandalarm afgaat politie plus brandweer, als het inbraak is enkel de politie. Er is dus veel keuze omtrent een alarmsysteem voor in huis of het bedrijf. Wat voor alarmen? Sensoren bij overstroming is immers niet overal nodig, en wordt het inbraak en brand. En hoe moet het alarm weergegeven worden? Enkel een zwaailicht plus sirene en op de eigen smartphone, of ook naar een meldkamer.

Bron: www.pro-alarm.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.