Een nieuwe eettafel is voor de meeste mensen zo gekocht. De een vind dit makkelijker dan de ander en de een vind het leuker om te doen dan de ander. Je koopt natuurlijk een eettafel die helemaal bij jouw smaak past, maar wist je dat er nog veel meer dingen zijn waarop je kunt letten bij het aanschaffen een nieuwe eettafel? Wat zijn die dingen? Dat lees je hieronder!

De grootte en de hoogte van de tafel

Een van de belangrijkste dingen bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel is het bedenken van de hoogte van de eettafel. Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte je ter beschikking hebt op de plek waar de nieuwe eettafel komt te staan. Je wil natuurlijk niet dat de tafel achteraf niet in de ruimte past. Zo kun je niet eens je stoel naar achter schuiven als je van tafel wil. Dit is niet ideaal toch?

Afhankelijk van de ruimte die er ter beschikking is, bepaal je hoe groot de nieuwe eettafel maximaal kan zijn. Naast de ruimte die hierbij belangrijk is, is het ook belangrijk goed te weten hoeveel personen er aan jouw eettafel moeten zitten. 

Niet elke eettafel is even hoog, daarom is het belangrijk ook rekening te houden met de hoogte van jouw nieuwe eettafel. Een gemiddelde eettafel zit tussen de 74 en 78 centimeter in de hoogte. Per persoon verschilt het hoe hoog je de eettafel wil hebben. Als je lang bent is het fijn een hogere eettafel te hebben en wanneer je wat kleiner bent is het fijn een lagere eettafel te hebben. Wanneer de een lang is en de ander niet, dan is een tussenweg altijd een mogelijkheid.

Stijl en materiaal

In je huis staan meer dingen dan alleen een eettafel. Het is daarom zo gek nog niet om ook rekening te houden met het interieur van je huis. Het is goed om niet alleen te kijken naar een nieuwe eettafel die je mooi vindt, maar kijk naast dat ook naar of de tafel in het plaatje past. Houdt een thema centraal in je interieur en laat daarbij de eettafel matchen. Of ben je niet alleen op zoek naar een nieuwe eettafel, maar ook naar ander meubilair? Dan is het goed om de stijlen te matchen. Een mooi geheel van Mangohouten meubels geeft een stoere, warme en trendy uitstraling

Het materiaal speelt hierbij een grote rol. Materiaal kan veel zeggen en toevoegen. Mangohouten meubels staan bijvoorbeeld mooier in een modern interieur dan een metalen tafel. Laat je informeren over de mooiste materialen die passen in jouw huis. 

Tafelpoten en vorm

Tijdens een gezellig diner is het erg irritant om steeds je benen te stoten tegen een tafelpoot. De plaatsing van tafelpoten is belangrijker dan men denkt. Dit wordt vaak vergeten en achterwege gelaten. Toch is het belangrijk hier meer aandacht aan te besteden. Je wil naast de tafelpoot zitten en niet ertegenaan. Een echte must om te hebben is een tafelpoot in het midden. Zo hoeft niemand lastig te zitten rond de tafel. 

Een goede eettafel

Een nieuwe eettafel aanschaffen hoeft geen moeilijke opgave te zijn. Het is handig om je goed voor te bereiden over de punten die jij minimaal terug wil zien in jouw nieuwe eettafel. Denk aan de kleur, het materiaal, de inrichting, de stijl van het huis, de vorm en de tafelpoten. Heb je hier een goed beeld van? Dan ben jij verzekerd van een mooie nieuwe eettafel!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.