Hoe gaaf is dat, een mooie donkere vloer laten leggen. Voor zowel elke ruimte is dit erg geschikt. Woonkamer, keuken of slaapkamer. Nu snap ik dat als je denkt aan een donkere vloer hier heel veel twijfels bij omhoog komen. Je ziet het namelijk niet erg vaak voorbij komen en weet hier dus ook niet zo snel een Beeld bij te vormen, heel begrijpelijk. Daarom heb ik 3 voordelen op een rijtje gezet voor wanneer je zou kiezen voor een donkere vloer. 

1: Geen zin in stofzuigen, dat komt morgen wel!

Heb jij een hond of kat wat veel haren achterlaat? Of kinderen die al dat geweldige zand mee naar binnen sleuren elke dag? Met een lichte vloer ben je vaak hele dagen aan het stofzuigen. Maar met een donkere vloer hoeft dit niet meer. Natuurlijk blijft het vuil er wel, en is het goed om wel te blijven stofzuigen, ook voor het onderhoud van de vloer. Maar wanneer je hier een keertje geen zin of tijd voor hebt is dit ook zeker geen probleem, want viezigheid valt een stuk minder op bij een donkere vloer als in vergelijking met een lichte vloer. Dus als je vandaag een drukke dag hebt gehad, kan je dat lekker morgen oppakken.

2: Het straalt warmte uit

De donkere vloer is niet voor niks zo trending momenteel. Ons hele interieur draait tegenwoordig om de luxe en warmte dat het uitstraalt. Een mooie donkere vloer sluit hier perfect op aan. Twee populaire interieur stijlen van tegenwoordig zijn bijvoorbeeld de industriële look, en de Scandinavische look. En wat een verassing, bij beide uitstralingen is een donkere vloer de perfecte oplossing. Probeer er alleen een beetje op te letten bij de industriële trend dat je niet té veel donker hout gaat gebruiken in huis. Maar een kleine tip, het gebruik van voldoende verlichting maakt al een hele hoop goed. En brengt zelfs vaak nog de finishing touch als het gaat om een sfeervol interieur.

3: Je bent een echte trendzetter!

De vissengraat vloer, betonlook vloer en het lichte laminaat zijn al jaren opkomende trends die tegenwoordig veel te voorspelbaar zijn geworden. Natuurlijk zijn deze vloeren ook super mooi, begrijp me niet verkeerd. Maar het strakke, modieuze van de donkere vloer gaat niemand overtreffen de komende jaren. Al helemaal wanneer je de vloer goed met je meubels weet te combineren durf ik te wedden dat de halve vriendengroep gaat twijfelen of ze toch een nieuwe vloer willen aanschaffen.

Bron: www.in2meubels.nl 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.