Mijn vrouw en ik wandelen graag door onze buurt. Het biedt niet alleen een manier om te sporten en bij te praten, maar het betekent ook dat onze kinderen in een kinderwagen vastzitten en niet door het huis rennen en problemen veroorzaken!
Al lopend kijken we graag naar huizen en hun voortuinen. Er zijn allerlei verschillende soorten, maar de perfect onderhouden gazons zien er voor mij het meest indrukwekkend uit. U kent degenen waar ik het over heb: het gras is bijgesneden, dik en perfect groen. De randen zijn knapperig, met een kleine greppel. Geen onkruid. Nergens gemaaid gras.
Hoe zorgen ze ervoor dat het er zo perfect uitziet?
Ooit woonde ik in de buurt van een van die werven en was ik getuige van de magie.

Hoe u het perfecte gazon creëert

Maai en rand uw gazon eerst twee keer per week, er vanuit gaande natuurlijk dat u niet eerst gras moet zaaien, of graszoden wilt gaan leggen. Want dat moet natuurlijk eerst gebeuren. Als je klaar bent, gebruik je een bladzuiger om losse stukken op te ruimen. Er wordt kunstmest gebruikt, maar de echte magie is om op handen en knieën te komen en het begin van onkruid te verwijderen.
Stel dat u een perfect gazon wilde hebben. Als u zich voorneemt om twee keer per week 60 minuten op uw gazon door te brengen, zou dit sneller gebeuren dan u denkt:

  • In het begin zou u al uw tijd besteden aan het wieden van onkruid.
  • Maar dan zou het onkruid onder controle zijn en zou je twee keer zo vaak kunnen maaien. Als je zo vaak maait, gaat het erg snel omdat je niet hoeft te stoppen om je zak te legen (plus, de grassprieten zien er niet uit als een zweepslag).
  • Dat geeft u de tijd om te beginnen met afkanten. Na een paar sessies is ook dat gemakkelijk te voltooien en kunt u zich concentreren op het oppakken van schrootmateriaal (wat minimaal zal zijn).

Binnen drie maanden heeft u een perfect gazon waarmee u naar buiten kunt, kunt sporten en iets tastbaars om trots op te zijn.
De truc is natuurlijk om door te gaan zodra je dit punt bereikt. Om gazononderhoud in uw wekelijkse routine in te bouwen, om het te doen omdat u erom geeft.
“Buitengewoon succes is opeenvolgend, niet gelijktijdig”
Gary Keller deelde dat citaat in zijn boek “The ONE Thing”. Het betekent dat het hebben van een perfect gazon, een buitengewoon gazon, niet meteen gebeurt. Het is niet omdat je er een heel weekend aan hebt gewerkt. In plaats daarvan worden buitengewone resultaten behaald door elke week consequent vooruitgang te boeken.
Hier is het interessante deel. Vanuit het oogpunt van tijd vergt het steeds een klein beetje vers proberen om het allemaal tegelijk te doen ongeveer evenveel tijd:

  • Als u 4 weekenden per jaar besteedt aan het reviseren van uw gazon (16 uur x 4 weekenden = 64 uur). Bovendien, 1 uur maaien om de week (64 in het weekend + 26 maaien om de week = 90 uur in totaal), besteedt u bijna 100 uur aan het werken aan uw gazon.
  • Als u tweemaal per week 1 uur aan uw gazon werkt, besteedt u evenveel tijd (52 weken x 2 uur = 104 uur in totaal).

Toch ziet de ene er het hele jaar door geweldig uit en de andere ziet er nooit helemaal perfect uit. En voor mijn buurman hoefde hij nooit een heel weekend te blokkeren om aan zijn tuin te werken (in tegenstelling tot ikzelf, dat ik haatte om ‘op te geven’).
Huisonderhoud werkt het beste opeenvolgend, niet tegelijkertijd
Misschien is het hebben van een perfect gazon niet uw doel. Dat is prima. Misschien is het hebben van een goed onderhouden huis uw doel. Als dat zo is, krijg je, net als gazononderhoud, de beste resultaten door consequent tijd vrij te maken om aan projecten te werken. U hoeft niet alles in één keer af te ronden, maar u moet wel elke week iets doen.
In eerste instantie zal de lijst oneindig zijn, maar na verloop van tijd zal elk deel van uw huis onder controle komen en het onderhoud ervan zal gemakkelijker en gemakkelijker worden. Doe dit nu: kies 1 uur per week wanneer u zich gaat concentreren op het onderhoud van uw huis. Besteed de eerste week aan het maken van uw lijst met dingen die u moet doen. Volgende week beginnen met werken aan de lijst. Net als het gazon zult u versteld staan ​​hoe snel u weer een trotse huiseigenaar wordt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.