Wanneer je net je woonkamer een opknapbeurt hebt gegeven, wil je misschien ook wel andere stopcontacten op de muur. Dit omdat je je woonkamer een industriële look hebt gegeven en de crèmekleurige stopcontacten hier niet meer zo goed bij passen. Stopcontacten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Misschien dat je bij je nieuwe woonkamer liever zwarte of grijze stopcontacten hebt. Er is van alles mogelijk. Wel is het belangrijk dat je kijkt naar het soort stopcontact wat je nodig hebt.

Welk soort stopcontact heb je nodig

Een stopcontact is essentieel om ervoor te zorgen dat de elektrische apparaten in je woning het ook daadwerkelijk doen. Wanneer je de stopcontacten in je woonkamer gaat veranderen is het belangrijk dat je opbouw of inbouw stopcontacten nodig hebt. Een inbouwstopcontact wordt in de inbouwdoos in de muur gemonteerd waarbij alle elektriciteit achter- of in de muur is weggewerkt. Een opbouwstopcontact wordt op de muur gemonteerd. Daarnaast is het mogelijk om een dubbel stopcontact in één inbouwdoos te monteren. Wanneer dit het geval is wordt er gesproken van een half-opbouwstopcontact. In de meeste woonkamers wordt er gebruik gemaakt van half-opbouwstopcontacten of inbouwstopcontacten. Een opbouwstopcontact wordt vaak gebruikt in schuren waarbij je de elektriciteitsbuizen over de muur heen ziet lopen. Het is dus belangrijk dat je weet welk soort stopcontacten je nodig hebt wanneer je de stopcontacten in je woonkamer gaat vervangen. Daarnaast kun je eveneens op zoek gaan naar schakelaars van klusspullen.nl. Wanneer je toch de stopcontacten vervangt, kun je dit net zo goed ook meteen bij de schakelaars doen.

Schakelaars vervangen

Wanneer je de stopcontacten in je woonkamer gaat vervangen, wil je natuurlijk de schakelaars in je woonkamer ook meteen vervangen. Dit om een mooi geheel te creëren. Wanneer je de schakelaars gaat vervangen, kun je schakelmateriaal kopen. Dit omdat je misschien de samenstelling van de stopcontacten ook wel meteen wil veranderen. Voorheen had je twee stopcontacten op één stroompunt en nu wil je misschien wel graag één stopcontact met een lichtschakelaar op datzelfde punt. Dit omdat je net een nieuwe lamp boven je eetkamertafel hebt opgehangen die je hebt aangesloten op dit stroompunt. Wanneer je op zoek bent naar schakelmateriaal kun je eens een kijkje nemen bij Girastore.nl. Hier vindt je allerlei soorten schakelmateriaal. Je kunt hier terecht voor het kopen van basiselementen maar ook voor waterdicht schakelmateriaal. Dit schakelmateriaal kun je bijvoorbeeld gebruiken in je keuken of je badkamer. Zowel een keuken als een badkamer is een natte ruimte, en je wil niet dat de stoppen in je meterkast kunnen springen op het moment dat jij je handen aan het wassen bent. Hierdoor is het gebruik van schakelmateriaal in een natte ruimte van belang. Wanneer je toch bezig bent met het aansluiten van nieuwe stopcontacten en nieuwe schakelaars, kun je net zo goed meteen een nieuwe rookmelder in je keuken ophangen. Ook rookmelders zijn er in allerlei verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een optische rookmelder, maar ook voor een optische rookmelder en hittemelder ineen. Wel zo veilig om een rookmelder met daarin een geïntegreerde hittemelder in je keuken te hangen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.