Wil je je houten tuinmeubelen goed onderhouden, kijk dan eerst of ze geolied, geglazuurd of gelakt zijn. de zorg is afhankelijk van de behandeling. de natuurlijkheid van het hout blijft bij glazuren of oliën. hierdoor blijven de houtlook en nerf behouden. Glazuren bieden van nature bescherming die niet zichtbaar is. houtoliën beschermen tegen uitdroging, vergrijzing en scheuren. glazuren worden goed geabsorbeerd, maar niet zo dekkend als lak. 

Een behandeling met een glazuur tast de natuurlijke nerf van het hout niet aan. kies een glazuur met dezelfde kleurtint als uw meubelen voorheen, u kunt hoogstens een tint donkerder gebruiken. wil je een lichtere tint krijgen, dan moet je eerst goed schuren, wat extra werk betekent. houtoliën dringen dieper door dan glazuren. de olie bedekt de houtvezels in het hout en hardt vervolgens uit. dit maakt het hout extreem resistent. voor buiten vindt u speciale houtoliën die de bescherming van het hout optimaliseren. op deze manier kan de olie een betere of extra uv-bescherming garanderen. het kan de houten meubelen beschermen tegen ongedierte of een vuilafstotende werking hebben. vermijd experimenten met bakoliën, bijv. olijfolie. 

Eetbaren Oliën

Eetbare oliën zijn niet goed voor meubels! eetbare olie dringt wel in het hout, maar biedt geen bescherming. Eetbare oliën maken het hout permanent olieachtig, wat de achteruitgang versnelt. een vernislaag heeft een dekkend effect, waardoor je de houtlook niet meer ziet. houten meubelen kunt u het beste schilderen met acrylvernis. dan dienen de gelakte tuinmeubelen tegen regen te worden beschermd. dit draagt ​​bij aan de duurzaamheid van de verf. houtvernis is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Het onderhoud van uw polyrotan tuinmeubelen is veel gemakkelijker. bij polyrotan heb je alleen een borstel of een vochtige doek nodig. u kunt het gebruiken om meubels af te vegen of te vegen – dat is alles. 

Doordat de polyrotan tuinmeubelen van kunststof zijn, zijn ze waterafstotend, sneldrogend en weerbestendig. het schoonmaken ervan is dus geen probleem. Door permanente UV-straling wordt het polyrotan echter snel bros en kan de kleur daardoor sneller vervagen. wil je zo lang mogelijk genieten van je poly rotan meubelen, dan is het raadzaam om deze indien mogelijk in de schaduw te zetten. de tuinmeubelen van metaal zijn niet alleen extreem duurzaam, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Metalen zijn het gemakkelijkst te onderhouden. Een vochtige doek is voldoende voor onderhoud, aangezien ze meestal gecoat zijn. de coating maakt de tafel en stoelen weerbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. 

Controleer altijd goed of er kleine roestplekken zijn of dat de verf loslaat. in dat geval kan roest zich zeer snel verspreiden. dan moeten de tafel en stoelen volledig worden geschuurd en is een nieuwe coating vereist. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.