Inbrekers worden steeds slimmer. Je kan beter je lampen aanhouden of op een timer zetten wanneer je op vakantie bent om te laten lijken dat er iemand thuis is. Zo zijn er nog meer slimme tips waarmee je de kans op inbraak verkleint. Maar hoe maak je het inbrekers nou echt lastig? We geven je hier enkele tips om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers.

Alarmsysteem

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt, is een alarmsysteem. Een alarm gaat echter pas af wanneer iemand daadwerkelijk probeert in te breken. Hierdoor is het al snel te laat en wanneer de hulpdiensten arriveren, is de inbreker al lang vertrokken en nergens meer te bekennen. Het kan onervaren inbrekers wel afschrikken, maar een ervaren boef heeft genoeg aan een paar minuten om zijn buit te scoren. Een alarmsysteem is dus een goede stap, maar lang niet genoeg.

Automatische verlichting

Inbrekers trekken liever niet de aandacht. Het is altijd goed om tijdens je vakantie de verlichting op een timer te zetten om het idee te wekken dat er wel iemand thuis is. Daarnaast is het slim om buiten felle verlichting op bewegingssensoren te installeren. Hierdoor zet je een inbreker in de spotlight, daar houden ze helemaal niet van!

Rolluiken

Een raam kan relatief snel en gemakkelijk worden geopend. Met rolluiken moet er echter eerst heel wat gebeuren voordat je bij het raam bent. Een rolluik sluit namelijk naadloos aan op je woning en zijn van buiten zeer lastig te openen. 

Camera’s

Een camera bij de voordeur zal menig inbreker al laten doorlopen. Het risico is dan al snel te groot. Toch is het wel slim om meerdere camera’s in je huis te installeren. Doe dit op een manier dat je eventueel de persoon kunt zien wanneer hij bij de waardevolle spullen komt. Hierdoor kun je in het beste geval nog een kans hebben dat de inbreker wordt gepakt.

Sloten vernieuwen

Is een van jullie iemand die altijd zijn spullen kwijt is? In dat geval is het goed om bij een verloren sleutel de sloten zo snel mogelijk te vernieuwen. Ook wanneer het al een tijd geleden is, is het goed om nieuwe sloten te overwegen. Oude sloten kunnen namelijk in de ergste gevallen gemanipuleerd worden en geopend worden zonder sleutel. Daarnaast kan het voorkomen dat je een sleutel breekt wanneer hij in het sleutelgat zit. In al deze gevallen wil je dat je sloten zo snel mogelijk vervangen kunnen worden. Op slotenmakersaanhuis.nl kun je op elk moment contact opnemen om je sloten te laten vervangen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.