Iedereen voelt wel eens de drang om het huis om te gooien. Vooral als het voorjaar weer begonnen is! De bank op een andere plek of je bed niet meer onder het raam maar tegen de muur er tegenover. Wellicht nog even dat oude vloerkleed eruit en vervangen voor een nieuwe. Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om je interieur een compleet andere aanblik te geven. Maar wat dan precies? Dat zetten we voor jou op een rij.

Sfeerverlichting

Elk huis heeft verlichting nodig. Maar wat voor verlichting je in je huis plaatst heeft meer invloed op de sfeer dan je misschien wel denkt. Je kunt bijvoorbeeld spelen met verschillende stijlen lampen maar ook met de kleur van je verlichting. Met smart lampen kun je de warmte van je verlichting instellen van wit/geel naar een wat warmere kleur geel. Door dit te doen geef je de ruimte een warme en gezellige uitstraling. Een andere tip is om verlichting niet te veel de hoogte in te brengen. Om even een voorbeeld te geven: plaats verlichting op dezelfde hoogte jezelf als je op de bank zit. Dus bijvoorbeeld een lampje op de tv kast en in de vensterbank. Verlichting laag houden straalt een bepaalde rust uit. Dit in combinatie met de warme gele verlichting is een onwijze game changer voor je huis.

Verander je kleurenpalet

Wordt het bijna herfst of wordt het bijna lente? Gooi je kleurenpalet eens volledig om. In plaats van het hele jaar door dezelfde kleuren te gebruiken, stem je de kleuren in je huis af op het seizoen. Waar je in de herfst en winter je huis bruin, beige, oranje en andere warme tinten geeft, geef je in de lente en zomer je huis juist weer wat meer frisse en vrolijke kleurtjes zoals blauw, geel, groen of roze. Vervang bijvoorbeeld je oude vloerkleed voor een nieuw ‘By Boo vloerkleed’. Uiteraard kun je zelf bepalen welke kleuren je mooi vindt en welke er in je huis passen. Wees niet bang voor wat kleur een stap eens uit je comfort zone! Denk bij het toevoegen van kleur ook niet direct aan een volledig nieuwe bank of eettafel. Maar denk juist aan decoratieve voorwerpen zoals schilderijen, fotolijsten en sierkussens. Rebel House heeft een breed aanbod aan woonaccessoires waar je uit kunt kiezen.

Een kleurtje op de muur

Om nog even in het thema van het kleurenpalet te blijven. Een muur in je huis (of meerdere muren) in de zomer een frisse kleur geven of juist een warme gezellige kleur in de herfst is een van de meest gebruikte trucjes om de uitstraling van je huis eens goed aan te pakken. Het is misschien overbodig om te noemen maar zorg er bij het kleuren van je muur natuurlijk wel voor dat de kleur verf ook past bij het kleurenpallet van de ruimte.

Nu je op de hoogte bent van de laatste tips kun je eens even lekker aan de slag gaan. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak en een vernieuwde frisse woonkamer of slaapkamer!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.