Met poeren van beton is het mogelijk om een stabiele en stevige fundering te maken voor diverse bouwconstructies. Op een betonnen poer kun je een paal of staander op een dusdanige manier bevestigen met materiaal zodat deze vrij van de grond staat. Wanneer een paal of staander van een constructie rechtstreeks in de grond wordt geplaatst is het geheel veel kwetsbaarder en instabieler. Palen of staanders worden eerder aangetast door het vocht in de grond wat rotting tot gevolg heeft. Ook is de kans bij harde wind en storm op omwaaien vele malen groter. Door gebruik te maken van betonnen poeren worden deze zaken voorkomen. Het beschermt de paal of staander die erop wordt geplaatst en het dient tevens als opwaai- en stormanker.

Een poer van oersterk en duurzaam prefab beton

 Een poer is vervaardigd uit oersterk en duurzaam prefab beton. Dat betekent dat de poer niet belastend is voor het milieu en tegen een stootje kan. Ook is het goed bestand tegen het vocht in de grondbodem. Een betonnen poer gaat niet scheuren, barsten, krimpen of uitzetten. Doordat het tegen alle weersinvloeden kan heeft het een zeer lange levensduur. Poeren van beton zijn zeer gemakkelijk te plaatsen. De enige voorbereiding betreft het graven van een gat. Deze moet diep genoeg zijn zodat de poer er voor het grootste gedeelte in past. Een klein gedeelte blijft boven het maaiveld uitsteken. Voor extra stabiliteit kan er een funderingstegel onder gelegd worden. Na een check of de poer haaks en waterpas staat wordt het gat opgevuld met snelcement of beton. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het stevig staat. Poeren zorgen ervoor dat het gewicht van een constructie die erop rust gelijkmatig in de ondergrond wordt verdeeld.

Poeren in diverse vormen en maten

Om een poer geschikt te maken voor diverse bouwconstructies zijn ze in vele maten en vormen te koop. Omdat er altijd een klein stukje van een poer zichtbaar blijft is er ook keuze uit verschillende kleuren. Betonnen poeren zijn gemakkelijk online te bestellen waardoor je hiervoor de deur niet uit hoeft. Ook alle andere benodigdheden zoals bevestigingsmateriaal en cement bestel je gemakkelijk mee.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.