Is jouw tuin aan een nieuwe indeling toe? Het zal je verbazen hoeveel je zelf kunt doen! Je hoeft niet altijd een dure hovenier in te huren. Met de juiste machines en een goed plan kun je al een heel eind komen. Wij vertellen je alles over wat je nodig hebt als je de tuin gaat renoveren en hoe je dit het best kunt aanpakken.

Bedenk een goed plan en ga naar de tekentafel

Voordat je kunt beginnen met het leeghalen van de tuin zul je een plan moeten bedenken. Maak een lijst met elementen die je graag in de tuin wilt, zoals bijvoorbeeld een vijver, zithoek of misschien wel een pergola. Als je een lijst hebt gemaakt kun je het best jouw tuin op schaal tekenen. Maak een tekening van jouw ideale tuinindeling en bekijk of het realistisch is. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een vijver niet dichtbij een boom geplaatst moet worden, aangezien de vallende bladeren de vijver kunnen vervuilen.

Zorg voor de juiste machines

Wil je een grote vijver in de tuin? Dan zul je eerst een gat moeten graven. Dit kun je met veel verschillende soorten machines uitvoeren, zoals bijvoorbeeld machines van het merk Gardena. Is jouw Gardena machine stukgegaan? Dan kun je Gardena onderdelen kopen om jouw machine weer goed te laten werken. Is jouw tuin niet zo groot? Dan zul je de tuin vaak kunnen renoveren zonder al te veel grote machines te gebruiken.

Begin met de basis

De basis is het belangrijkst in de tuin. Wil je een onderhoudsarme tuin? Of geef je om het milieu en wil je bijen een betere toekomst geven? In jouw tuin kun je alles waarmaken. Je kunt ervoor kiezen om de hele tuin te vullen met kunstgras of zelfs kiezelsteentjes. Niets is te gek! Door te beginnen met een goede ondergrond kun je de komende paar jaar weer door.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.