Waar het voorheen wel enkele dagen kon duren om een sportveld in zijn geheel te belijnen, is dat tegenwoordig wel anders dankzij de komst van de robotbelijner. De inzet van een robot voor sportveld belijning is dé uitkomst, zo blijkt nu. Steeds meer verenigingen en gemeentes investeren dan ook in deze apparaten, en met goede reden. Of redenen, want er zijn enkele grote voordelen te benoemen.

Tijdbesparend

Het belijnen van een veld is normaal gesproken een tijdrovende en vermoeiende klus. De belijningsrobot brengt hier echter verandering in. Je kunt de belijningsrobot precies en nauwkeurig instellen en hebt er verder geen omkijken meer naar. Je sportveld zal binnen de kotste tijd voorzien zijn van de juiste belijning. Wist je dat dit zelfs al binnen 30 minuten gerealiseerd kan worden? Wanneer je deze taak handmatig uitvoert, kan het gemiddeld wel drie uur in beslag nemen. Op jaarbasis scheelt dit je al zo’n 800 uur. Bovendien zijn het vaak vrijwilligers van de vereniging die deze taak op zich nemen. Deze vrijwilligers kunnen de tijd die ze besparen mooi aan andere belangrijke zaken gaan besteden.

Nauwkeurig

Naast het feit dat je veel tijd kunt besparen door een robot in te zetten, kun je ook nog eens veel nauwkeuriger te werk gaan. Een belijningsrobot heeft namelijk GPS besturing. Op die manier kun je de precieze afmetingen eenvoudig invoeren en de robot doet het werk voor je. Dit apparaat zal de juiste afmetingen voor de belijning aanhouden en tot in de puntjes uitvoeren. Deze afmetingen kun je eenvoudig invoeren op een tablet, waarbij je verschillende velden kunt selecteren. Er wordt dan eerst een korte test uitgevoerd om te kijken of de machine goed is ingesteld en voldoende kalk heeft. Daarna doet de robotbelijner zijn ronde en heb je er geen omkijken meer naar. Zelfs al wordt het werk door mensen netjes uitgevoerd, niets is zo precies als een geautomatiseerde machine.

Kopen of huren

Het aanschaffen van een robotbelijner kan een flinke investering zijn. Zeker wanneer je een kleine club of vereniging hebt, is dit een behoorlijke investering. De nieuwwaarde van een dergelijke machine ligt namelijk rond de €33.000. Een kleine club heeft hier de financiële middelen simpelweg niet voor. Maar voor deze clubs biedt huren wellicht een uitkomst. Je kunt namelijk voor een fractie van de prijs de sportveld belijning laten uitvoeren door een belijningsmachine. Op die manier kunnen zelfs kleine verenigingen profiteren van alle voordelen die een belijningsrobot te bieden heeft, zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.